Energieleveranciers

Direct energielabel aanvragen

Een voordelige energieleverancier zoeken? Het zal geen verrassing zijn maar het goed vergelijken van energieleveranciers loont. Afhankelijk van uw type woning en huishouden kunt u al snel €250 per jaar besparen op energie. Voor energie kunt u in principe elke energieleverancier nemen. Want stroom is stroom en gas is gas, daar zit geen verschil in. Dat het overstappen lastig zou zijn, omgeven met fouten of dat u zelfs zonder gas of stroom zou komen te zitten zijn hooguit spookverhalen van vroeger. Tegenwoordig kunt met een spreekwoordelijke druk op de knop snel en veilig van energieleverancier wisselen. U hoeft dus eigenlijk alleen maar een keuze te maken tussen grijze energie en het (meestal) iets duurdere groene energie.

Profiteer van welkomstkorting

Waar u wel op moet letten zijn de zogenaamde kortingsacties. Een aantal energieleveranciers geeft u een eenmalige korting. Daardoor zijn zij weliswaar  het goedkoopste maar deze korting wordt pas na een jaar, bij de eindafrekening, verrekend. U moet dus sowieso het hele jaar uitzitten, maar dat moest u toch al vanwege het jaarcontract. Na het eerste jaar geldt weer het “normale” tarief. Vaak is dit dan hoger en daarmee is uw energieleverancier niet meer de voordeligste. Het loont dus om jaarlijks de energietarieven te vergelijken en evt. weer over te stappen. Tenzij het verschil zo klein is dat het voor u niet de moeite waard is.

Groene en duurzame energiecontracten
Over groene energie is veel te doen geweest. Vaak bleek dat een aantal energiemaatschappijen toch niet zo groen waren als zij beweerden. Greenchoice is wel 100% groen en alhoewel niet de goedkoopste hebben zij toch zeer aantrekkelijke tarieven.