Snelste energielabel

Direct energielabel aanvragen

Bij de verkoop of verhuur van een woning moet je een energielabel aan kunnen tonen. Ook bij het plaatsen van een advertentie van jouw woning moet een geldig label gecommuniceerd worden. Soms is hier haast bij. In dat geval wil je het snelste energielabel: een label dat binnen 1 dag of binnen 1 week al kan worden geregistreerd. Op deze pagina vind je de snelste aanbieders en prijzen van milieulabels die razendsnel aan de database EP-online toegevoegd kunnen worden. 

  • Soms is er haast bij een nieuwe energielabel
  • Bijvoorbeeld als je jouw woning heel binnenkort wil verkopen of verhuren
  • Vanaf 1 januari 2021 kan je niet zomaar online zelf een label aanvragen
  • Tegenwoordig komt er een energieadviseur bij je thuis langs op je hele woning op te meten
  • Dit kost meer tijd, waardoor je doorgaans langer moet wachten op jouw label
  • Voor iedereen die haast heeft bieden wij op deze pagina de snelste aanbieders van energielabels. Vaak heb je ‘m dan al binnen 1 week in huis
  • Voor een spoedaanvraag kunnen wel extra kosten in rekening worden gebracht. Zie ook de goedkoopste labels

Een energielabel binnen 1 dag of 1 week, kan dat?

Voorheen kon je zelf heel snel en voordelig een energielabel aanvragen via de website van Rijksoverheid. Per 1 januari 2021 ligt dat wat anders. Je moet nu de hulp inschakelen van een gecertificeerde energieadviseur die is aangesloten bij Centraal Register Techniek. Nadat je een afspraak hebt gemaakt komt de expert bij je thuis om je hele woning op te meten. Hij of zij bekijkt hoeveel energie benodigd is voor het verwarmen en koelen van de woning. Op basis daarvan stelt de expert uiteindelijk een label op. Zoals je wel kunt begrijpen neemt dit hele proces een stuk meer tijd in beslag. 

Overzicht met aanbieders van energielabels die je snel hebt

Hieronder vind je een overzicht met een aantal (landelijke) aanbieders van energielabels met een korte levertijd. Zij kunnen vaak al binnen een paar werkdagen bij je thuiskomen om de woning op te meten. Zodra alle informatie bekend is kunnen zij ook razendsnel het energielabel registreren en in de database Ep-online verwerken. Vanaf dat moment is jouw energielabel definitief en kan je deze ook gebruiken om jouw woning te verkopen of te verhuren. 

AanbiederVanafprijsLevertijd
Energiebeter.nl€275,007 dagen
Homekeur.nl€295,005 dagen
Labelverbetering.nl€295,007 – 14 dagen
Bedrijfsenergielabels.nl€332,757 dagen
Overzicht met snelste energielabel aanbieders van Nederland (april 2024)
Hoe lang duurt het voordat ik mijn energielabel heb?

Het aanvragen van een energielabel duurt gemiddeld 1 – 2 weken. Dit omslaat het hele proces vanaf het maken van een afspraak tot het opmeten van de woning en uiteindelijk het registreren van het energielabel.

Waarom duurt het zo lang?

Dit komt omdat vanaf 2021 het label – en de methode waarop deze bepaald wordt – gewijzigd is. Er komt nu een adviseur bij je thuis die de woning nader bekijkt. Dit hele proces kost tijd, daardoor duurt het nu wat langer.

Kan ik een spoedaanvraag doen?

Een aantal aanbieders bieden een spoedaanvraag. Dit is handig als je bijvoorbeeld heel snel je woning wilt verkopen of verhuren. Vaak kunnen ze dan al binnen 2 – 4 dagen het hele proces hebben afgerond. Hiervoor geldt vaak wel een meerprijs.