Energielabel Gieterveen

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Gieterveen? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het label indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en geeft handige verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Gieterveen verplicht. Op dit informatieplatform lees je praktische info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F en G (zeer onzuinig).
 • In het begin was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Gieterveen die de woning komt bekijken en het label registreert.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost je ongeveer tussen de €180,00 en €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Gieterveen

Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna leggen wij uit hoe je het voordelig energielabel in Gieterveen kunt regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (9511) om een erkend deskundige in Gieterveen op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Tik op een adviseur en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je de belangrijke informatie van jouw huis paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Gieterveen rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het vastgestelde label met een uitgebreide samenvatting en verbetermogelijkheden. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €180,00 & €410,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Gieterveen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Donderen, Bunne, Winde, Yde en De Punt. De definitieve kosten komen tot stand door velerlei variabelen.

 1. Het woningtype (tussenwoning, villa, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisOppervlakteOnkosten
Studio/Appartement50 m2€ 170,00
Rijtjeswoning100 m2€ 213,00
Geschakelde woning145 m2€ 276,00
Vrijstaand185 m2€ 362,00
Geschatte kosten woninglabel Gieterveen.

Energieadviseurs in Gieterveen vergelijken

Eenvoudig en snel dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Gieterveen. Het adres om deze vakmannen te treffen is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register vergelijk je bekwame specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een afspraak kunt maken tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende weet je zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Energielabel geldigheid.

Belangrijk: Op de website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Gieterveen

 • Een energiezuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een gezond leefklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De regering biedt aantrekkelijke subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Gieterveen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2022Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1997 – 2006Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1986 – 2003Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1974 – 1981Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1970 – 1974Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1929Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinige woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Zo zullen de stookkosten verminderen en profiteer je van een gezond leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar geeft een aardige indicatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In ons overzicht hieronder bieden wij de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

IsolatieKostenBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€3700 – €6000985 m3€640
Vloerisolatie€1500 – €3600345 m3€224
Spouwmuurisolatie€1200 – €2250915 m3€595
HR++ glas€1950 – €2800340 m3€221
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De verwarming in een huis kost het meeste energie. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Kies voor zonnepanelen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5400 en heb je terugverdiend binnen 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-gieterveen-9511

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, pensions, en publieke gebouwen zoals stations. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Energie-Index (Ei).

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor loodsen en productiehallen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke panden met een ruimte van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (laag verbruik) en gaat door tot F / G (erg onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een officieel label moet je een bekwame energiedeskundige in Gieterveen langs laten komen. Via het platform QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze adviseur komt langs en doorloopt een lange lijst met punten. Deze specialist kiest het label en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Aa en Hunze).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort woning, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van het appartement en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen vaak tussen de €105,00 – €420,00. De investering heeft te maken met de omvang van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Gieterveen kan je goedkoper doen door verscheidene aanbieders onder elkaar te zetten die werken in en rondom de provincie Drenthe.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien ga je naar Energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (9511) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Gieterveen opvragen.

Plaats een reactie