Energielabel Baarle-Nassau

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Baarle-Nassau? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit label laat zien hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont praktische suggesties om de woning nog energiezuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Baarle-Nassau verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je uitgebreide info over het aanvragen van jouw certificaat. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een verplichting bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Tot 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Baarle-Nassau die de woning inspecteert en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €115,00 & €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Baarle-Nassau

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een erkend deskundige energieadviseur thuis laten komen. Deze expert komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hierna bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Baarle-Nassau kunt aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Het beste kun je een postcode gebruiken (5110) om een erkend deskundige in Baarle-Nassau te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante details van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Baarle-Nassau maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Online label inzien

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel met een toelichting en adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €190,00 en €425,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Baarle-Nassau. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Dongen, Hilvarenbeek, Haaren, Oisterwijk en Goirle. De definitieve kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende zaken.

 1. Het woningtype (villa, appartement, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie huisM2 woonoppervlakteKosten
Appartementje75 m2€ 160,00
Rijtjeshuis100 m2€ 222,00
Geschakelde woning140 m2€ 295,00
Losse woning195 m2€ 352,00
Actuele kosten woninglabel Baarle-Nassau.

Officiële energieadviseurs in Baarle-Nassau vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Baarle-Nassau. Het portaal om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een groen label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende kan je garanderen dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energieadviseur.

Let op: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Baarle-Nassau

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een optimaal binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label B of A is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er bestaan royale subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Baarle-Nassau kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B1999 – 2008Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1984 – 2002Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1973 – 1983Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1966 – 1977Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1951 – 1968Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1942Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en realiseer je een optimaal binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In de lijst hieronder vind je de mogelijke besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

Isolatie optiesOnkostenGasbesparing p/jaarBesparing p/jaar
Dakisolatie€3100 – €5700910 m3€637
Vloerisolatie€2000 – €4000320 m3€224
Spouwmuurisolatie€1300 – €2350800 m3€560
HR++ glas€1650 – €2550490 m3€343
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4500 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-baarle-nassau-5110

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sporthallen, retailpanden, en publiek toegankelijke panden zoals verpleeghuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dat geval moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel geldigheid.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke panden van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat betekent een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal zuinig) en gaat door tot label G (heel onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Baarle-Nassau thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De specialist bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hij of zij berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Baarle-Nassau).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een vakman inspecteert de leeftijd van de woning, het soort huis, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als type glas, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van een gebouw en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Op basis hiervan zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen vaak tussen de €180,00 en €350,00. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Baarle-Nassau kan je goedkoper doen door verschillende energiedeskundigen onder elkaar te zetten die actief zijn in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien bezoek je www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer de postcode (5110) en huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Wacht niet langer: energielabel huis Baarle-Nassau opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie