Energielabel Oosterleek

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oosterleek? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit woninglabel indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en biedt concrete suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Oosterleek verplicht. Op deze pagina communiceren wij uitgebreide informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (erg onzuinig).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Oosterleek die de woning inspecteert en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €180,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oosterleek

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huizen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 is er een nieuwe manier die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-adviseur komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het volgende overzicht bieden wij informatie over hoe je een voordelig energielabel in Oosterleek regelt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Neem als basis je postcode (1609) om een erkend deskundige in Oosterleek te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik op een energie-expert en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk informatie van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de inspectie van de woning te doen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Oosterleek maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie sturen ze een PDF op van het vastgestelde label met daarbij de specificaties en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €200,00 & €405,00. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Oosterleek. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Wijdenes, Hem, Venhuizen, Assendelft en Krommenie. De geschatte kosten kunnen berekend worden d.m.v. verschillende variabelen.

 1. Categorie woning (tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning, vrijstaand).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningOppervlaktePrijzen
Klein appartement75 m2€ 168,00
Rijtjeswoning130 m2€ 222,00
2-onder-1-kap145 m2€ 279,00
Vrijstaand175 m2€ 352,00
Kostenoverzicht woninglabel Oosterleek.

Officiële energieadviseurs in Oosterleek vergelijken

Makkelijk en voordelig een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Oosterleek. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register tref je erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een label kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier is het zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel geldigheid.

Noot: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Oosterleek

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een optimaal leefklimaat: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt veel subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Oosterleek kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2008Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1985 – 2000Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1976 – 1980Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1966 – 1975Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1943Isoleren van de gehele woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een label A of B woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de gerealiseerde warmte zomaar verdwijnt. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en dat leidt tot een prettiger leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema check je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzePrijsBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3000 – €57001185 m3€758
Vloerisolatie€1700 – €3600425 m3€272
Spouwmuurisolatie€1000 – €2450800 m3€512
HR++ glas€1500 – €2800495 m3€316,8
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond leefklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen installeren

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4600 en verdien je terug in 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-oosterleek-1609

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportgebouwen, retailpanden, en openbare panden zoals een stadion. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? In dat kader is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten (overheids)organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Energie-Index (Ei).

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare gebouwen vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index start bij energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) tot en met de rode labels F en G (heel onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Oosterleek laten langskomen. Via het platform Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een expert bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Drechterland).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een expert bekijkt het bouwjaar, het type huis, de grootte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Uiteindelijk wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van je energielabel liggen vaak tussen de €135,00 en €390,00. De uiteindelijke prijs ligt aan het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oosterleek kan jij doorgaans het meest voordelig doen door veel energieadviseur te vergelijken die hun dienst aanbieden rondom de provincie Noord-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor check je Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul jouw postcode (1609) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Oosterleek opvragen.

Plaats een reactie