Energielabel Zandeweer

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zandeweer? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit keurmerk indiceert hoe energiezuinig een woning is en geeft nuttige suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Zandeweer verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je actuele informatie over het aanvragen van jouw label. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en lees je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F en G (vervuilend).
 • Vroeger kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Zandeweer die jouw woning helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €160,00 – €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zandeweer

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huiseigenaren kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds 2021 is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een vakbekwame energieadviseur thuis laten komen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna lees je hoe je het voordelig energielabel in Zandeweer moet aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (9997) om een erkend deskundige in Zandeweer op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Ga vervolgens verder naar een energie-expert en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je alle relevante gegevens van de woning hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en inspecteert de gehele woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Zandeweer maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van de energie index met daarbij de specificaties en een rapport met adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden aan een geïnteresseerde koper. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten definitief energielabel vergelijken

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €100,00 – €450,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Zandeweer. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Zoek ook adviseurs in Eppenhuizen, Kantens, Toornwerd, Westerwijtwerd en Huizinge. De totale kosten worden berekend middels de volgende onderdelen.

 1. Hoe groot het huis is (hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, tussenwoning, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningAantal m2Kosten
Appartement75 m2€ 178,00
Tussenwoning110 m2€ 219,00
2-onder-1-kap165 m2€ 292,00
Villa200 m2€ 358,00
Gemiddelde kosten woninglabel Zandeweer.

Energieadviseurs in Zandeweer vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Zandeweer. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hier vergelijk je bevoegde vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je zonder gedoe een milieulabel kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbouwen naar een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energieadviseur.

Noot: Op de website Verbeteruwhuis.nl zie je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Zandeweer

 • Een “groene” woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezonde leefomgeving: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er bestaan zeer aantrekkelijke subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Zandeweer kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2022Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1997 – 2008Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1988 – 2001Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1971 – 1980Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1967 – 1977Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1950 – 1967Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1925Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk adviseurs en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinig huis. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de warmte in jouw woning de woning ontglipt. Hiermee bespaar je op de maandelijkse stookkosten en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar isolatie zinvol is. In de tabel hieronder spot je de potentiële besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzePrijzenGasbesparing (jaar)Besparing
Dakisolatie€3900 – €56001000 m3€730
Vloerisolatie€1100 – €3400395 m3€288
Spouwmuurisolatie€1100 – €2050805 m3€588
HR++ glas€1950 – €2850510 m3€372,3
Onkosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Zodra een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van een woning is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5400 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-zandeweer-9997

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, scholen, cafés, en publiek toegankelijke gebouwen zoals gemeentehuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? In dit scenario moet het gebouw begin 2023 beschikken over een energielabel C. Bovendien moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel voor woningen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (zuinig) tot de rode labels F en G (erg onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Zandeweer laten langskomen. Via qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze inspecteur komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze specialist berekent het label en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Het Hogeland).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een deskundige inspecteert het bouwjaar, het type gebouw, woonoppervlakte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, type isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van het appartement en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van je energielabel variëren tussen de €180,00 & €420,00. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zandeweer kan jij doorgaans het meest voordelig doen door velerlei energiebedrijven te vergelijken die werken in de provincie Groningen.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (9997) en huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Zandeweer opvragen.

Plaats een reactie