Energielabel Huijbergen

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Huijbergen? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Het certificaat toont hoe zuinig jouw woning is en toont concrete maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Huijbergen verplicht. Op deze website ontdek je alle benodigde info over het regelen en aanvragen van een certificaat. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (slecht voor het milieu).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Huijbergen die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost gemiddeld tussen de €180,00 & €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Huijbergen

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huizen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuwe rekenmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze energie-expert bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Huijbergen moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Het beste kun je een postcode gebruiken (4635) om een erkend deskundige in Huijbergen te traceren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Kies een energie-expert en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Huijbergen maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het keurmerk met een uitgebreide samenvatting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €175,00 – €430,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Huijbergen. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Hoogerheide, Ossenisse, Walsoorden, Kloosterzande en Lamswaarde. De definitieve prijzen wordt bepaald door verscheidene factoren.

 1. Type woning (villa, hoekwoning, appartement, vrijstaand, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningAantal m2Kostprijs
Appartement60 m2€ 164,00
Rijtjeshuis105 m2€ 201,00
Hoekwoning160 m2€ 290,00
Villa185 m2€ 374,00
Kostenoverzicht woninglabel Huijbergen.

De beste energieadviseurs in Huijbergen vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Huijbergen. Het platform om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van bekwame vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning renoveren naar een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas daarna kijk je pas naar eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Goedkoopste energielabel.

Noot: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Huijbergen

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt profiteren van gunstige subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Huijbergen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1997 – 2008De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1983 – 2004HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1975 – 1982Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1968 – 1975Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1969Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1945Vooral dubbelglas en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk alle adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een duurzame woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en krijg je een prettig woonklimaat. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Onderstaand bieden wij de potentiële besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzePrijzenBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3700 – €52001050 m3€683
Vloerisolatie€1200 – €3400325 m3€211
Spouwmuurisolatie€1050 – €2450935 m3€608
HR++ glas€1650 – €2650400 m3€260
De totale kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De centrale verwarming kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4600 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-huijbergen-4635

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, hotels, en openbare gebouwen zoals een bibliotheek. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In die situaties moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel berekenen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfspand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grotere openbare ruimtes van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) tot en met F of G (ontzettend onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Huijbergen bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door middel van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De vakman komt bij je thuis en bekijkt de huidige staat van de woning. De deskundige maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Woensdrecht).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een expert houdt rekening met de bouwperiode, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als soort glas, type isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis daarvan kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €115,00 & €380,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het soort woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Huijbergen kan je goedkoper doen door enkele leveranciers naast elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor bezoek je Energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (4635) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Huijbergen opvragen.

Plaats een reactie