Energielabel Babberich

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Babberich? Per 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit keurmerk indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont concrete maatregelen om het nog zuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Babberich verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je uitgebreide informatie over hoe je het label aanvraagt. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) t/m F of G (erg onzuinig).
 • De laatste jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Babberich die de woning komt bekijken en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €155,00 & €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Babberich

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hieronder leggen wij uit hoe jij het voordelig energielabel in Babberich kunt regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (6909) om een erkend deskundige in Babberich te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Maak een keuze voor een deskundige en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je alle benodigde informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Babberich beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het document inclusief een duidelijke onderbouwing en adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €150,00 en €395,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Babberich. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Velp, Deelen, Wolfheze, Heveadorp en Heelsum. De offerte kosten hangen af van velerlei factoren.

 1. Hoe groot het huis is (hoekwoning, villa, vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisGrootteGeschatte kosten
Appartement75 m2€ 168,00
Tussenwoning120 m2€ 215,00
Hoekwoning160 m2€ 283,00
Losse woning175 m2€ 372,00
Prijzen woninglabel Babberich.

Officiële energieadviseurs in Babberich vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Babberich. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hier doorzoek je officiële vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis vergroenen tot een “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Zodoende realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar het opwekken van eigen energie. Of klik door voor meer informatie over Energie-Index (Ei).

Advies: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Babberich

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel wooncomfort: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een huis met het milieulabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden verscheidene subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Babberich kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1997 – 2004De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1988 – 2002Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1972 – 1980HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1967 – 1979Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1951 – 1965Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1926Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een “groene” woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat warme lucht naar buiten ontsnapt. Hiermee gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een aangename warme woning. Waar je moet starten ligt aan de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder bieden wij de doorsnee besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr ketel.

IsolatiePrijzenBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3000 – €5900985 m3€640
Vloerisolatie€1300 – €3900290 m3€189
Spouwmuurisolatie€1200 – €2150735 m3€478
HR++ glas€1550 – €2950400 m3€260
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Indien de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is beschikbaar vanaf €4200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-babberich-6909

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, scholen, showrooms, en publiek toegankelijke panden zoals een ziekenhuis. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? In die situaties moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten winkels en bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Erkend deskundige.

 • Bij overdracht of oplevering van kantoorpanden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat doet een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (zuinig) tot en met G (erg onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Doe je dit niet, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Daarvoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Babberich thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een vakman komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Zevenaar).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een deskundige checkt het bouwjaar, het soort gebouw, m2 woonruimte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. D.m.v. van deze gegevens kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het appartement en welk percentage zelf opgewekt wordt. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €100,00 & €410,00. De totale kostprijs heeft te maken met de omvang van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Babberich kun jij het beste doen door meerdere adviesbedrijven onder elkaar te zetten die werken rondom de provincie Gelderland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien check je Energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (6909) en het huisnummer in de zoekbalk in. De website toont direct het huidige label. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Babberich opvragen.

Plaats een reactie