Energielabel Eethen

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Eethen? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit milieulabel laat zien hoe energiezuinig een woning is en geeft praktische opties om het energieverbruik terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Eethen verplicht. Op Energielabelprijzen.nl lees je uitgebreide informatie over het regelen en aanvragen van een certificaat. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en vind je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Eethen die jouw woning helemaal doorneemt en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €105,00 en €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Eethen

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Wanneer het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds 2021 is er een nieuw systeem wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een vakbekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-vakman komt langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hierna check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Eethen aanvraagt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (4266) om een erkend deskundige in Eethen op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Klik op een specialist en probeer een afspraak in te plannen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële informatie van de woning hebt. Onder andere bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Eethen kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het label inclusief een duidelijke onderbouwing en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen tussen de €170,00 en €445,00. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Eethen. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Genderen, Veen, Wijk en Aalburg, Nieuwendijk en Sleeuwijk. De geschatte tarieven wordt bepaald door meerdere factoren.

 1. Het type woning (vrijstaand, tussenwoning, villa, appartement, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisWoonoppervlakteKostprijs
Appartementje50 m2€ 164,00
Rijtjeshuis125 m2€ 217,00
Geschakeld huis155 m2€ 285,00
Vrijstaand180 m2€ 359,00
Actuele kosten woninglabel Eethen.

Deskundige energieadviseurs in Eethen vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Dan maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Eethen. De website om betrouwbare specialisten in te huren is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een label kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap leg je de nadruk op de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energiemaatschappijen.

Noot: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Eethen

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een gezond leefklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden aantrekkelijke subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Eethen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1999 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1983 – 2002Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1974 – 1982Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1969 – 1979Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1926Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Isoleer je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een milieuvriendelijke woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een lekker warm huis. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In het schema hierna bekijk je de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing gas (m3)Besparing in €
Dakisolatie€3700 – €5900845 m3€541
Vloerisolatie€1400 – €3000315 m3€202
Spouwmuurisolatie€1150 – €2250895 m3€573
HR++ glas€1800 – €3000435 m3€278,4
Kosten en baten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5300 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-eethen-4266

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijsgebouwen, showrooms, en publiek toegankelijke panden zoals verpleeghuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website lees je ook alles over Boete zonder energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfsruimten gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten in 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat houdt het energielabel in?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) tot en met de slechtste label F/G (relatief hoog gebruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Eethen uitnodigen. Op de website QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een inspecteur zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij berekent het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Altena).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman checkt de bouwperiode, het type woning, m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals soort glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van een gebouw en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van een energielabel komen uit tussen de €185,00 & €415,00. De uiteindelijke prijs ligt aan de omvang van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Eethen kun jij het beste doen door verscheidene leveranciers te benaderen die diensten leveren rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (4266) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Waarschuwing: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Eethen opvragen.

Plaats een reactie