Energielabel Westbeemster

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Westbeemster? Met ingang van 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit document indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en toont nuttige opties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Westbeemster verplicht. Op onze energielabel-vergelijker communiceren wij praktische info over de aanvraag van een nieuw keurmerk. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (maximaal zuinig) t/m F/G (slecht voor het milieu).
 • Vroeger was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Westbeemster die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €115,00 en €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Westbeemster

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Alle woningeigenaar kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een bevoegde energieadviseur uitnodigen. Deze specialist komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Westbeemster moet aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (1464) om een erkend deskundige in Westbeemster te vergelijken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Maak een keuze voor een van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde gegevens van jouw huis paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Westbeemster stelt het label vast en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van de energie index met een toelichting en verbeterpunten van de woning. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €185,00 en €410,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Westbeemster. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Noordbeemster, Middenbeemster, Zuidoostbeemster, Wijdewormer en Watergang. De definitieve kosten komen tot stand door verschillende factoren.

 1. Type en leeftijd woning (twee-onder-een kap, tussenwoning, appartement, hoekwoning, villa).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie huisOppervlaktePrijsindicatie
Appartement60 m2€ 160,00
Rijtjeswoning100 m2€ 224,00
Geschakelde woning145 m2€ 289,00
Villa200 m2€ 369,00
Kostenoverzicht woninglabel Westbeemster.

Erkend deskundige in Westbeemster vergelijken

Zo snel mogelijk je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Westbeemster. Het platform om deze vakmannen te treffen is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hier kom je in contact met bevoegde deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een certificaat kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis transformeren naar een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Zo is het zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna kijk je pas naar de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Besparen op energie.

Let op: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Westbeemster

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Verbetert het comfort in huis: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er bestaan verschillende subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Westbeemster kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2014 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1999 – 2009Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1988 – 1999Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1975 – 1980Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1966 – 1974Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1967Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1925Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Dankzij isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en profiteer je van een optimale leefomgeving. Waar je moet beginnen hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Onderstaand krijg je inzicht in de doorsnee besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesInvesteringBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3800 – €55001030 m3€680
Vloerisolatie€1500 – €3000270 m3€178
Spouwmuurisolatie€1500 – €2500930 m3€614
HR++ glas€2000 – €2550340 m3€224,4
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4300 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-westbeemster-1464

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportfaciliteiten, winkels, en openbare gebouwen zoals verpleeghuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook informatie over Energieprestatiecertificaat.

 • Bij overdracht of oplevering van kantoorpanden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat doet een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te groener je woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (erg zuinig) en gaat verder tot G (hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Westbeemster thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op de website QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een adviseur komt langs en inspecteert de gehele woning. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Beemster).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De inspecteur kijkt naar het jaar waarin het huis is gebouwd, het type huis, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van het object en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van je energielabel schommelen tussen de €200,00 – €370,00. De definitieve prijs is afhankelijk van de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Westbeemster doe je door vele adviesbedrijven te benaderen die werken binnen de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor surf je naar www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (1464) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Westbeemster opvragen.

Plaats een reactie