Energielabel Beverwijk

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Beverwijk? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit label geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en toont nuttige opties om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Beverwijk verplicht. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over het checken en aanvragen van het label. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F/G (zeer hoog verbruik).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Beverwijk die jouw hele huis bekijkt en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €165,00 en €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Beverwijk

Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds 2021 is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur thuis laten langskomen. Deze specialist zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het volgende overzicht lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Beverwijk moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (1941) om een erkend deskundige in Beverwijk te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Kies een deskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde informatie van het huis kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Beverwijk stelt het label vast en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvang je digitaal een PDF van het label met een toelichting en een rapport met adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €110,00 en €425,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Beverwijk. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Bergen Noord-Holland, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Alkmaar. De prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende factoren.

 1. Soort woning (appartement, villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningtypeGrootteKostprijs
Klein appartement65 m2€ 173,00
Tussenwoning115 m2€ 209,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 285,00
Villa180 m2€ 364,00
Actuele kosten woninglabel Beverwijk.

Bevoegde energieadviseurs in Beverwijk vergelijken

Goedkoop en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Beverwijk. Het adres om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van bevoegde deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een label kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor realiseer je een setting waarbij er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap leg je de nadruk op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over C energielabel.

Let op: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Beverwijk

 • Een duurzame woning en een structureel lage energierekening.
 • Een prettig binnenklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Beverwijk kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2000 – 2005Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1984 – 2003Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1976 – 1985Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1965 – 1979Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1930Isoleren van de gehele woning.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinig huis. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Hierdoor gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een optimaal leefklimaat. Waar je moet starten wordt bepaald door de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder tref je de potentiële besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesOnkostenGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3300 – €59001060 m3€742
Vloerisolatie€2000 – €3500260 m3€182
Spouwmuurisolatie€1050 – €2250710 m3€497
HR++ glas€1550 – €2850475 m3€333
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Indien je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-beverwijk-1941

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sportgebouwen, pensions, en openbare panden zoals verzorgingshuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dat geval moet het gebouw begin 2023 beschikken over een energielabel C. Bovendien moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Goedkoopste energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke panden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (duurzaam) en gaat verder tot label G (hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Heb je geen geldig label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Beverwijk laten komen. Op de website QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De deskundige komt bij je thuis en loopt alle onderdelen van het huis na. De deskundige komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Beverwijk).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een deskundige onderzoekt de bouwperiode, het type woning, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als type glas, de toegepaste isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis daarvan berekent de deskundige wat de benodigde energie capaciteit is voor het opwarmen en koelen van de woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De prijzen van je energielabel variëren tussen de €180,00 – €450,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Beverwijk kun jij het beste doen door enkele adviesbedrijven te gaan vergelijken die opereren in en rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor ga je naar de website www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (1941) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. De website toont direct het huidige label. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officieel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Beverwijk opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie