Energielabel Borne

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Borne? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit keurmerk geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en toont concrete mogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Borne verplicht. Op ons energielabel-platform bieden wij uitgebreide informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (erg zuinig) t/m F/G (zeer hoog verbruik).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Borne die de woning inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €105,00 en €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Borne

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. In 2021 is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze expert huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het gedeelte hieronder check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Borne kunt regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (7621) om een erkend deskundige in Borne te contacteren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Neem contact op met van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle benodigde details van het gebouw beschikbaar hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en neemt de woning op. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Borne maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het informatielabel met daarbij de specificaties en concrete energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €115,00 – €445,00. In het onderstaand overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Borne. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Almelo, Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Hengelo. De offerte kosten wordt bepaald door verschillende factoren.

 1. Type woning (villa, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeM2 woonoppervlakteOnkosten
Appartementje50 m2€ 181,00
Tussenwoning100 m2€ 215,00
Geschakeld huis155 m2€ 287,00
Losse woning195 m2€ 353,00
Kostenoverzicht woninglabel Borne.

Energieadviseurs in Borne vergelijken

Zo snel mogelijk een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Borne. Het adres om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier tref je officiële adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna een aantal uitgelichte adviseurs waar je eenvoudig een label kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verduurzamen tot een huis met label A of B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor is het zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas daarna kijk je pas naar het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel voor woningen.

Tips: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Borne

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettige leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt allerlei subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Borne kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1999 – 2006Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1983 – 2000Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1971 – 1983HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1968 – 1974Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1950 – 1966Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1931Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Isolatie van je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinige woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Zo zullen de stookkosten verminderen en profiteer je van een optimaal binnenklimaat. Waar je moet starten wordt bepaald door de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In ons overzicht hieronder bieden wij de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Isolatie optiesInvesteringGasbesparing (jaar)Besparing
Dakisolatie€3400 – €59001090 m3€719
Vloerisolatie€1600 – €3300305 m3€201
Spouwmuurisolatie€1300 – €2350815 m3€538
HR++ glas€2000 – €2900430 m3€284
Investering en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je er zorg voor dragen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Kies voor zonnepanelen

Op het moment dat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €4600 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-borne-7621

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, onderwijsgebouwen, horecagelegenheden, en publieke gebouwen zoals stadions. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoor? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website lees je ook alles over Energie-Index (Ei).

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) tot en met F of G (zeer hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen geregistreerd label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Borne bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op de website Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een specialist moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hij of zij berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Borne).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een expert bekijkt het bouwjaar van het huis, het type huis, de grootte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €180,00 en €445,00. De investering heeft te maken met de grootte van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Borne kan jij doorgaans het meest voordelig doen door diverse energie-inspecteurs onder elkaar te zetten die opereren binnen de provincie Overijssel.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (7621) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Borne opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie