Energielabel Ingen

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Ingen? Sinds een aantal jaren moet elke woning een energielabel hebben. Dit woninglabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is en toont belangrijke verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Ingen verplicht. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over het aanvragen van jouw label. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bieden wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (erg zuinig) t/m F/G (vervuilend).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Ingen die de hele woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €115,00 – €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ingen

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een officiële energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-deskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Ingen moet regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (4031) om een erkend deskundige in Ingen te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Contacteer een specialist en stem samen een geschikt moment af. Het is handig als je alle benodigde informatie van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Ingen berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk met een uitgebreide samenvatting en adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €110,00 & €360,00. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Ingen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Eck en Wiel, Rijswijk, Maurik, Kerk Avezaath en Wadenoijen. De kosten worden berekend middels de volgende zaken.

 1. Soort woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, villa, appartement, vrijstaand).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Type woningM2 woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje60 m2€ 173,00
Rijtjeswoning125 m2€ 202,00
Hoekwoning155 m2€ 287,00
Vrijstaand190 m2€ 361,00
Prijzen woninglabel Ingen.

Deskundige energieadviseurs in Ingen vergelijken

Eenvoudig en snel een definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Ingen. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hier tref je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je op een gebruiksvriendelijke manier een label kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw renoveren naar een huis met label A of B. De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor weet je zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is kijk je pas naar het opwekken van eigen energie. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel voor huizen.

Tip: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Ingen

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een prettig leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden royale subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Ingen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1999 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1985 – 2000Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1971 – 1981Het isoleren van cv leidingen.
Label E1967 – 1976Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1934Enkel glas vervangen + isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en vraag het nog deze week aan

Woning isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat warme lucht je huis weer verlaat. Zo zullen de stookkosten verminderen en heb je ook een gezond klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de lijst hieronder bekijk je de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenKostenBesparing gas (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3400 – €5000915 m3€677
Vloerisolatie€1500 – €3500380 m3€281
Spouwmuurisolatie€1500 – €2050845 m3€625
HR++ glas€1900 – €2700530 m3€392,2
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, moet je zeker stellen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimale leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis kost het meeste energie. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4700 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-ingen-4031

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, zwembaden, retailpanden, en openbare gebouwen zoals een bibliotheek. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Lees ook meer over E energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfsruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (maximaal zuinig) en gaat door tot label G (zeer hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Ingen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze expert komt bij je thuis en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze specialist stelt het label vast het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Buren).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De adviseur checkt het jaar waarin het huis is gebouwd, het type huis, m2 woonruimte en andere eigenschappen als soort glas, de isolatiewerkzaamheden, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel variëren tussen de €125,00 & €445,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ingen is het voordeligst te realiseren door verschillende aanbieders onder elkaar te zetten die opereren in de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (4031) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Opmerking: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Ingen opvragen.

Plaats een reactie