Energielabel Stieltjeskanaal

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Stieltjeskanaal? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit document geeft aan hoe energiezuinig een woning is en geeft handige maatregelen om het te verduurzamen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Stieltjeskanaal verplicht. Op onze energielabel-vergelijker bieden wij uitgebreide info over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (erg zuinig) t/m F/G (relatief hoog gebruik).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Stieltjeskanaal die de hele woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €110,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Stieltjeskanaal

Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Met ingang van 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur thuis laten komen. Deze expert huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het volgende overzicht vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Stieltjeskanaal moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (7756) om een erkend deskundige in Stieltjeskanaal te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een specialist en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je zoveel mogelijk informatie van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Stieltjeskanaal bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van de energie index inclusief alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden aan een geïnteresseerde koper. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €160,00 & €420,00. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Stieltjeskanaal. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Dalerveen, Wachtum, Dalerpeel, Dalen en Vinkenbuurt. De offerte tarieven kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene factoren.

 1. Type en leeftijd huis (villa, hoekwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningGrootteOnkosten
Studio/Appartement65 m2€ 174,00
Rijtjeswoning110 m2€ 204,00
Geschakelde woning165 m2€ 288,00
Vrijstaand195 m2€ 362,00
Geschatte kosten woninglabel Stieltjeskanaal.

Deskundige energieadviseurs in Stieltjeskanaal vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Stieltjeskanaal. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hier vind je bekwame experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je direct een certificaat kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbeteren tot een huis met label A of B. De basis is altijd een goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is leg je de nadruk op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Goedkoopste energielabel.

Noot: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Stieltjeskanaal

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een optimaal binnenklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van interessante subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Stieltjeskanaal kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2001 – 2006Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 1999Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1972 – 1982Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1967 – 1977HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1970Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1926Enkel glas vervangen + isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een label A of B woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een prettig woonklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van de actuele isolatie die is toegepast. De leeftijd van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder spot je de te verwachten besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr ketel.

Type isolatieOnkostenBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€3100 – €56001170 m3€772
Vloerisolatie€1000 – €3000285 m3€188
Spouwmuurisolatie€1200 – €2350875 m3€578
HR++ glas€1550 – €2900535 m3€353,1
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-stieltjeskanaal-7756

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, warenhuizen, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorgebouw? In dit scenario moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel berekenen.

 • Bij overdracht of oplevering van kantoorpanden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe energiezuiniger, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) en loopt op tot de rode labels F en G (vervuilend).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Stieltjeskanaal vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Aan de hand van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De adviseur komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hij of zij stelt het label vast en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Coevorden).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De vakman checkt het bouwjaar, het type huis, m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals type glas, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze complete analyse berekent de deskundige hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het appartement en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €175,00 en €370,00. De verwachte prijs heeft te maken met het soort woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Stieltjeskanaal kan je doen door verscheidene adviseurs te benaderen die actief zijn binnen de provincie Drenthe.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien ga je naar energielabel.nl van de overheid. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (7756) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Stieltjeskanaal opvragen.

Plaats een reactie