Energielabel Driezum

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Driezum? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het keurmerk toont hoe energiezuinig jouw woning is en biedt handige opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Driezum verplicht. Op Energielabelprijzen.nl communiceren wij alle benodigde informatie over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F & G (erg onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Driezum die de woning inspecteert en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost gemiddeld tussen de €175,00 en €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Driezum

Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een gecertificeerde energieadviseur thuis laten komen. Deze expert zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Driezum kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (9114) om een erkend deskundige in Driezum te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Contacteer een specialist en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk gegevens van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de inspectie van de woning te doen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Driezum kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het informatielabel met alle kenmerken en verbeterpunten van de woning. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel komen uit tussen de €175,00 en €430,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Driezum. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Wâlterswâld, Burdaard, De Falom, Broeksterwâld en Jannum. De definitieve prijzen hangen af van verscheidene factoren.

 1. Het soort huis (hoekwoning, tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap, villa).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeAantal m2Tarieven
Appartement50 m2€ 170,00
Rijtjeswoning110 m2€ 212,00
Geschakeld huis160 m2€ 275,00
Losse woning180 m2€ 357,00
Kostenoverzicht woninglabel Driezum.

Officiële energieadviseurs in Driezum vergelijken

Goedkoop en snel dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Driezum. De website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hierin tref je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verduurzamen tot een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor weet je zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energieadviseur.

Tips: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Driezum

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt gunstige subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Driezum kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2022Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1998 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2001driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1975 – 1984Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1966 – 1977Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1946 – 1965Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1944Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Op die manier zullen de stookkosten verminderen en profiteer je van een optimale leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema check je de te verwachten besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesInvesteringBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€3300 – €5400865 m3€571
Vloerisolatie€1500 – €3900415 m3€274
Spouwmuurisolatie€1300 – €2150840 m3€554
HR++ glas€1650 – €2950485 m3€320,1
Kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimale leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4500 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-driezum-9114

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, onderwijspanden, cafés, en publieke panden zoals een gemeentehuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? Op dat moment moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten ondernemingen die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over Energielabel voor woningen.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te hoger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (heel zuinig) en kan oplopen tot F en G (hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Driezum thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels de database van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een adviseur komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De deskundige maakt de berekening, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Dantumadiel).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een inspecteur controleert het bouwjaar van het gebouw, het type gebouw, woonoppervlakte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van een energielabel komen uit tussen de €195,00 – €410,00. De verwachte prijs hangt af van het woonoppervlakte, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Driezum doe je door verscheidene adviesbedrijven te gaan vergelijken die actief zijn binnen de provincie Friesland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (9114) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Driezum opvragen.

Plaats een reactie