Energielabel Nijehaske

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nijehaske? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het label geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en biedt praktische suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Nijehaske verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij alle benodigde informatie over het aanvragen van jouw label. Daarnaast kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (groen label) t/m F en G (vervuilend).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Nijehaske die jouw huis opneemt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 – €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nijehaske

Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een bekwame energieadviseur laten langskomen. Deze expert huur je als het ware in en berekent de energieprestatie van de woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hieronder lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Nijehaske moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je verschillende erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (8466) om een erkend deskundige in Nijehaske te zoeken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik door naar een adviseur en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle benodigde details van het gebouw beschikbaar hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Nijehaske maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van het document inclusief alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen tussen de €140,00 & €390,00. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Nijehaske. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Zoek ook adviseurs in Oudehaske, Sintjohannesga, Rotsterhaule, Rotstergaast en Rottum. De tarieven worden berekend middels de volgende variabelen.

 1. Type en leeftijd huis (tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning, appartement, villa).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeWoonruimte (m2)Tariefschatting
Appartementje65 m2€ 165,00
Tussenwoning100 m2€ 203,00
2-onder-1-kap155 m2€ 293,00
Villa175 m2€ 368,00
Actuele kosten woninglabel Nijehaske.

Erkend deskundige in Nijehaske vergelijken

Vandaag nog een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Nijehaske. De juiste plek om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In het register tref je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna een aantal betrouwbare partijen waar je simpel en snel een woninginspectie kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw renoveren naar een groen label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor is het zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel geldigheid.

Tips: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Nijehaske

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Een gezond klimaat in huis: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Nijehaske kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1997 – 2008Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1983 – 2002Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1975 – 1981Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1967 – 1978Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1950 – 1968Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1931HR-ketel en isolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een “groene” woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in jouw woning naar buiten ontsnapt. Zo ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook een aangenaam binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder bieden wij de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzePrijsBesparing (gas)Besparing in €
Dakisolatie€3200 – €60001175 m3€799
Vloerisolatie€2000 – €3200305 m3€207
Spouwmuurisolatie€1100 – €2050955 m3€649
HR++ glas€1800 – €2950465 m3€316,2
De totale kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezonde leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Winddrukgeregelde roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4500 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-nijehaske-8466

Energielabel voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, sportfaciliteiten, restaurants, en publieke panden zoals bibliotheken. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? Op dat moment moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website vind je ook alles over Energie-Index (Ei).

 • Bij officiële transactiemomenten van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor schuren en garages geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van het energieverbruik van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, des te hoger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) tot de slechtste label F/G (minder energiezuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Nijehaske laten komen. Op www.Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze inspecteur komt langs en bekijk de gehele woning. Hij of zij berekent het label en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente De Fryske Marren).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een vakman checkt de leeftijd van de woning, het type gebouw, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals soort glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van het object en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van je energielabel komen uit tussen de €115,00 & €365,00. De definitieve prijs heeft te maken met de omvang van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nijehaske kun jij het beste doen door diverse energie-inspecteurs te vergelijken die diensten leveren rondom de provincie Friesland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (8466) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Nijehaske opvragen.

Plaats een reactie