Energielabel Doesburg

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Doesburg? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit label toont hoe zuinig jouw woning is en geeft nuttige verbeterpunten om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Doesburg verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je actuele info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (groen label) t/m F & G (niet duurzaam).
 • Vroeger kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Doesburg die de woning komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 – €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Doesburg

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Wanneer jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een officiële energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het gedeelte hieronder lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Doesburg regelt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (6982) om een erkend deskundige in Doesburg op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Ga vervolgens verder naar een energie-specialist en bel of mail voor een afspraak. Het is belangrijk dat je alle relevante informatie van jouw huis paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Doesburg kiest het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het document met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €125,00 – €400,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Doesburg. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Brummen, Rozendaal, Westervoort, Duiven en Zevenaar. De uiteindelijke prijzen wordt bepaald door verscheidene onderdelen.

 1. Categorie woning (appartement, tussenwoning, villa, hoekwoning, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningM2 woonoppervlakteKostprijs
Appartement75 m2€ 168,00
Rijtjeswoning100 m2€ 223,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 292,00
Losse woning200 m2€ 357,00
Kostenoverzicht woninglabel Doesburg.

Erkend deskundige in Doesburg vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel Doesburg. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database vergelijk je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbeteren tot een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over C energielabel.

Tip: Via het platform Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Doesburg

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangenaam binnenklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van gunstige subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Doesburg is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1997 – 2007Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1988 – 2001driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1974 – 1981Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1970 – 1979Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1946 – 1965HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1931Vooral dubbelglas en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een label A of B woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat warme lucht naar buiten ontsnapt. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en krijg je een optimaal wooncomfort. Waar je moet beginnen wordt bepaald door de actuele isolatie die is toegepast. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder check je de te verwachten besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieOnkostenBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €5900965 m3€714
Vloerisolatie€1800 – €3200380 m3€281
Spouwmuurisolatie€1100 – €2400975 m3€722
HR++ glas€2000 – €2900520 m3€385
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zorgen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezonde leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen op het dak

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5500 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-doesburg-6982

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportgebouwen, hotels, en openbare panden zoals stations. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? In dat geval moet het pand vanaf 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Lees ook meer over Goedkoopste energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfsruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabels biedt inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A of B (erg zuinig) tot F of G (hoog energieverbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning gaat verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Heb je geen geldig label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Doesburg laten komen. Via het platform Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een inspecteur komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze persoon kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Doesburg).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een vakman onderzoekt het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, de grootte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €140,00 – €365,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. het type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Doesburg is over het algemeen gunstiger door meerdere energiedeskundigen onder elkaar te zetten die actief zijn binnen de provincie Gelderland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor ga je naar Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (6982) en huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Doesburg opvragen.

Plaats een reactie