Energielabel Vaassen

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Vaassen? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het label geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en biedt nuttige maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Vaassen verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl vind je praktische info over het regelen en aanvragen van een certificaat. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F of G (zeer onzuinig).
 • In het begin vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Vaassen die de woning komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €125,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Vaassen

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort is er een nieuwe rekenmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een gecertificeerde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze vakman moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in Vaassen moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (8171) om een erkend deskundige in Vaassen te contacteren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Neem contact op met energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Het is handig als je alle relevante informatie van de woning hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs om de inspectie van de woning te doen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Vaassen maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond ontvangt men per email een PDF van het keurmerk incl. de geconstateerde punten en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €195,00 en €360,00. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Vaassen. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Oene, Emst, Lemelerveld, Lemele en Giethmen. De offerte tarieven worden berekend middels meerdere variabelen.

 1. Soort woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, villa, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisM2 woonoppervlakteKosten
Appartement60 m2€ 178,00
Rijtjeshuis130 m2€ 210,00
Geschakelde woning160 m2€ 293,00
Villa195 m2€ 353,00
Kostenoverzicht woninglabel Vaassen.

Officiële energieadviseurs in Vaassen vergelijken

Wil jij snel het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Vaassen. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek tref je erkend deskundige vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je direct een woninglabel kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis transformeren naar een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende is het zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel voor bedrijven.

Advies: Op de website www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Vaassen

 • Een “groene” woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel wooncomfort: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden royale subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Vaassen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2000 – 2009Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1988 – 2001HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1971 – 1982Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1965 – 1979Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1948 – 1970Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1941Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk experts en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een warme en zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Daardoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat de warmtelekken van uw woning zien. In onderstaand schema doorzoek je de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

IsolatieOnkostenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3400 – €53001000 m3€730
Vloerisolatie€1000 – €3700325 m3€237
Spouwmuurisolatie€1200 – €2300945 m3€690
HR++ glas€1700 – €2850530 m3€386,9
Tarieven en besparingen bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen installeren

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4700 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-vaassen-8171

Energielabel voor bedrijfspanden

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, hotels, en openbare gebouwen zoals verpleeghuizen. Is het pand 100m2 of groter, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten winkels en bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Voorlopig energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) en loopt op tot F of G (vervuilend).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Vaassen langs laten komen. Middels QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een adviseur komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. Deze persoon kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Epe).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De deskundige kijkt naar het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, woonoppervlakte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van je energielabel liggen vaak tussen de €140,00 – €430,00. De verwachte prijs is afhankelijk van de omvang van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Vaassen kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verschillende energiebedrijven onder elkaar te zetten die opereren binnen de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor bezoek je energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (8171) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Vaassen opvragen.

Plaats een reactie