Energielabel Raamsdonk

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Raamsdonk? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit milieulabel laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt handige maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Raamsdonk verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl lees je uitgebreide informatie over hoe je het label aanvraagt. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F & G (slecht voor het milieu).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Raamsdonk die de hele woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost je ongeveer tussen de €200,00 & €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Raamsdonk

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 is er een nieuwe rekenmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-specialist huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Onderstaand bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Raamsdonk moet regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (5165) om een erkend deskundige in Raamsdonk op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Informeer bij een energie-specialist en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je zoveel mogelijk details van de woning hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Raamsdonk beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van het informatielabel met een toelichting en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €185,00 en €435,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Raamsdonk. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Sprang-Capelle, Elshout, Drunen, Riel en Gilze. De kosten worden berekend middels meerdere onderdelen.

 1. Hoe groot het huis is (hoekwoning, villa, tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Type woningGroottePrijsindicatie
Appartementje50 m2€ 177,00
Tussenwoning120 m2€ 216,00
Geschakeld huis150 m2€ 286,00
Vrijstaand195 m2€ 368,00
Kostenoverzicht woninglabel Raamsdonk.

Bekwame energieadviseurs in Raamsdonk vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Raamsdonk. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van deskundige adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je direct een certificaat kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw renoveren naar een label-B huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Hierdoor zorg je ervoor dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Erkend deskundige.

Tips: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Raamsdonk

 • Een energiezuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een optimaal leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Er gelden verschillende subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Raamsdonk kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1998 – 2009Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1988 – 2003Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1971 – 1982Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1965 – 1976Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1950 – 1970Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1943Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk experts en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig huis. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In onderstaand schema check je de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Isolatie optiesInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing in €
Dakisolatie€3000 – €57001075 m3€796
Vloerisolatie€1500 – €3900355 m3€263
Spouwmuurisolatie€1250 – €2400795 m3€588
HR++ glas€1650 – €2800400 m3€296
Kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost het meeste energie. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Voordelen zonnepanelen

Zodra je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze energie kan je helemaal zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-raamsdonk-5165

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze noodzaak is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, universiteiten, horeca, en publieke gebouwen zoals een ziekenhuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? In dat geval moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die werkzaam zijn in publieke ruimtes van 250m2 of groter dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Energielabel voor huizen.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorgebouw is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder energie benodigd is, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (zuinig) en gaat verder tot F of G (erg onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Daarvoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Raamsdonk bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door gebruik te maken van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een vakman komt langs en bekijk de gehele woning. De deskundige komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Geertruidenberg).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman inspecteert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als wat voor glas er in de ramen zit, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Middels deze documentatie berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel komen uit tussen de €105,00 – €405,00. De investering wordt bepaald door het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Raamsdonk doe je door lokale energieadviseur te contacteren die actief zijn in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (5165) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Raamsdonk opvragen.

Plaats een reactie