Energielabel Sprang-Capelle

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Sprang-Capelle? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en biedt belangrijke suggesties om het nog zuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Sprang-Capelle verplicht. Op ons energielabel-platform vind je aanvullende info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F en G (relatief hoog gebruik).
 • Vroeger regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Sprang-Capelle die jouw woning helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €170,00 & €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Sprang-Capelle

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningeigenaar kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort is er een nieuwe rekenmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een erkend deskundige energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze vakman moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hieronder check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Sprang-Capelle moet regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (5160) om een erkend deskundige in Sprang-Capelle op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Ga vervolgens verder naar een van de aangesloten adviseurs en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële details van jouw huis paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Sprang-Capelle berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het keurmerk incl. de geconstateerde punten en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen aan een geïnteresseerde koper. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €165,00 & €405,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Sprang-Capelle. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Elshout, Drunen, Riel, Gilze en Hulten. De prijzen wordt bepaald door velerlei onderdelen.

 1. Soort woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, tussenwoning, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeOppervlakteKosten
Studio/Appartement60 m2€ 173,00
Rijtjeswoning120 m2€ 213,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 294,00
Losse woning190 m2€ 369,00
Kostenoverzicht woninglabel Sprang-Capelle.

Erkend deskundige in Sprang-Capelle vergelijken

Deze week zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment contacteer je een erkend deskundige energielabel Sprang-Capelle. De website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin tref je bevoegde experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omtoveren naareen label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Snel energielabel aanvragen.

Belangrijk: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Sprang-Capelle

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Verhoogt het comfort van de woning: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een huis met het milieulabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De regering biedt forse subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Sprang-Capelle is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1999 – 2006Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1983 – 2004Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1973 – 1982Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1969 – 1976Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1948 – 1966Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1932Een moderne HR-ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Dankzij isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een gezond binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Hieronder bieden wij de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesInvesteringGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€4000 – €59001070 m3€781
Vloerisolatie€1700 – €3800350 m3€256
Spouwmuurisolatie€1100 – €2000790 m3€577
HR++ glas€1600 – €2900395 m3€288,35
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettige leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt jaarlijks heel wat gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen installeren

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4700 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-sprang-capelle-5160

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, winkelcentrums, en publiek toegankelijke panden zoals ziekenhuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Energielabel opvragen.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfsruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe energiezuiniger, des te hoger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat verder tot label G (vervuilend).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Daarvoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Sprang-Capelle vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze specialist zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze persoon beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Waalwijk).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een deskundige checkt de bouwperiode, het soort huis, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van een gebouw en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van een energielabel variëren tussen de €140,00 & €350,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Sprang-Capelle kan je goedkoper doen door veel energie-inspecteurs te contacteren die opereren rondom de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (5160) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Sprang-Capelle opvragen.

Plaats een reactie