Energielabel s-Heer Hendrikskinderen

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in s-Heer Hendrikskinderen? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk toont hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft belangrijke verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in s-Heer Hendrikskinderen verplicht. Op onze vergelijkingssite tref je alle benodigde informatie over de aanvraag van een nieuw certificaat. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F & G (relatief hoog gebruik).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in s-Heer Hendrikskinderen die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €155,00 – €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in s-Heer Hendrikskinderen

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een bekwame energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het volgende overzicht check je hoe je zo’n voordelig energielabel in s-Heer Hendrikskinderen kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Vul je postcode in (4472) om een erkend deskundige in s-Heer Hendrikskinderen op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Contacteer een energie-specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle essentiële details van de woning hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in s-Heer Hendrikskinderen bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het document met alle resultaten en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel komen uit tussen de €185,00 – €445,00. In het bijgesloten overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige s-Heer Hendrikskinderen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Wolphaartsdijk, s-Heer Arendskerke, Lewedorp, Nieuwdorp en Borssele. De uiteindelijke tarieven worden berekend middels de volgende factoren.

 1. Soort woning (twee-onder-een kap, villa, tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningM2 woonoppervlakteKostprijs
Studio/Appartement70 m2€ 163,00
Rijtjeshuis115 m2€ 207,00
Hoekwoning165 m2€ 276,00
Villa180 m2€ 365,00
Kostenoverzicht woninglabel s-Heer Hendrikskinderen.

Bevoegde energieadviseurs in s-Heer Hendrikskinderen vergelijken

Vandaag nog zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel s-Heer Hendrikskinderen. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een label kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis optimaliseren naar een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. In het vervolgtraject wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel berekenen.

Tips: Op de website www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning s-Heer Hendrikskinderen

 • Een zuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een optimale leefomgeving: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt forse subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in s-Heer Hendrikskinderen kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2008Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1988 – 1999Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1975 – 1980Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1967 – 1979Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1926Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en realiseer je een gezond klimaat in huis. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden kan de probleempunten goed blootleggen. Onderstaand spot je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Type isolatieKostenBesparing gas (m3)Besparing
Dakisolatie€3800 – €57001200 m3€828
Vloerisolatie€1900 – €3500270 m3€186
Spouwmuurisolatie€1000 – €2500965 m3€666
HR++ glas€1500 – €2750360 m3€248,4
Kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4500 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-s-heer-hendrikskinderen-4472

Energielabel voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, zwembaden, cafés, en openbare gebouwen zoals een station. Is het pand 100m2 of groter, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten bedrijven in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website lees je ook alles over Energielabel C.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke panden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) tot en met F en G (rood, hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een officieel label moet je een bekwame energiedeskundige in s-Heer Hendrikskinderen langs laten komen. Via qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze vakman komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze persoon stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Goes).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een vakman controleert het jaar waarin het gebouw is neergezet, woningtype, grootte van de woning en belangrijke aspecten zoals type glas, de mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Middels deze documentatie kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van het energielabel schommelen tussen de €190,00 & €355,00. De totale kostprijs heeft te maken met het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier s-Heer Hendrikskinderen is het voordeligst te realiseren door velerlei adviesbedrijven naast elkaar te zetten die diensten leveren in de provincie Zeeland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (4472) en huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis s-Heer Hendrikskinderen opvragen.

Plaats een reactie