Energielabel Stampersgat

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Stampersgat? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit label laat zien hoe energiezuinig een woning is en toont handige maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Stampersgat verplicht. Op ons energielabel-platform vind je nuttige informatie over het regelen en aanvragen van een certificaat. Daarnaast kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F/G (vervuilend).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Stampersgat die de woning inspecteert en het label vastlegt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €150,00 en €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Stampersgat

Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een officiële energieadviseur thuis uitnodigen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Stampersgat aanvraagt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl tref je alle bekwame energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (4754) om een erkend deskundige in Stampersgat te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Ga vervolgens verder naar een specialist en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je zoveel mogelijk details van de woning hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Stampersgat kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg je een digitaal document (PDF) van het document met alle resultaten en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €115,00 – €420,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Stampersgat. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in Oud Gastel, Bosschenhoofd, Hoeven, Zegge en Oudenbosch. De offerte tarieven komen tot stand door een aantal onderdelen.

 1. Het woningtype (hoekwoning, villa, tussenwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningAantal m2Onkosten
Studio/Appartement75 m2€ 182,00
Rijtjeswoning110 m2€ 223,00
2-onder-1-kap140 m2€ 277,00
Villa175 m2€ 360,00
Actuele kosten woninglabel Stampersgat.

Energieadviseurs in Stampersgat vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel Stampersgat. De website om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In het register kom je in contact met bevoegde inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door middel van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw optimaliseren naar een “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Voordeligste energielabel.

Belangrijk: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Stampersgat

 • Een zuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettig klimaat in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan diverse subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Stampersgat kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2007Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1986 – 2003Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1972 – 1983Het isoleren van cv leidingen.
Label E1970 – 1978Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1928Isolatie van vloer, dak en muren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een duurzame woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte in de woning zomaar verdwijnt. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een aangenaam warm huis. Waar je moet starten wordt bepaald door hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin de woning is neergezet vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In het schema hierna vind je de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesTarievenGasbesparing p/jaarBesparing p/jaar
Dakisolatie€3800 – €55001190 m3€845
Vloerisolatie€1800 – €4000265 m3€188
Spouwmuurisolatie€1350 – €2450790 m3€561
HR++ glas€1650 – €2500325 m3€230,75
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een optimale leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Kies voor zonnepanelen

Zodra je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is beschikbaar vanaf €4100 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-stampersgat-4754

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, zwembaden, retailpanden, en publieke gebouwen zoals een station. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten bedrijven en organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Energielabel calculeren.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabels biedt inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (laag verbruik) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (hoog energieverbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Stampersgat laten langskomen. Door gebruik te maken van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze inspecteur komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. De adviseur berekent het label en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Halderberge).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De vakman analyseert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van een gebouw en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van een energielabel komen uit tussen de €160,00 & €355,00. De definitieve prijs ligt aan de omvang van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Stampersgat is het voordeligst te realiseren door meerdere aanbieders te benaderen die werkzaam zijn in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul jouw postcode (4754) en het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Stampersgat opvragen.

Plaats een reactie