Energielabel Halderberge

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Halderberge? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het keurmerk laat zien hoe energiezuinig een woning is en biedt handige suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Halderberge verplicht. Op deze website tref je aanvullende informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F & G (hoog energieverbruik).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Halderberge die de woning inspecteert en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €105,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Halderberge

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe manier die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een officiële energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-adviseur huur je als het ware in en doorloopt een lange lijst met punten. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het stappenplan hieronder lees je hoe jij het voordelig energielabel in Halderberge aanvraagt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (4731) om een erkend deskundige in Halderberge op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Informeer bij een energie-specialist en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële informatie van jouw huis paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Halderberge bepaalt het uiteindelijke label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het certificaat met alle resultaten en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel komen uit tussen de €160,00 en €420,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Halderberge. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Rucphen, Roosendaal, Tholen, Steenbergen en Woensdrecht. De uiteindelijke prijzen wordt bepaald door de volgende onderdelen.

 1. Het soort huis (appartement, vrijstaand, villa, tussenwoning, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeWoonruimte (m2)Prijzen
Klein appartement80 m2€ 173,00
Rijtjeswoning100 m2€ 217,00
2-onder-1-kap160 m2€ 292,00
Villa190 m2€ 373,00
Gemiddelde kosten woninglabel Halderberge.

Officiële energieadviseurs in Halderberge vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren contacteer je een erkend deskundige energielabel Halderberge. De officiële website om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Daar doorzoek je erkend deskundige inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omtoveren naareen huis met label A of B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor zorg je ervoor dat de warmte ook echt in de woning blijft. In het vervolgtraject ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel vakantiehuis.

Tip: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Halderberge

 • Een milieuvriendelijke woning en een structureel lage energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een label B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt profiteren van aantrekkelijke subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Halderberge kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B2002 – 2007Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1988 – 1999Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1975 – 1983De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1969 – 1979Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1946 – 1966Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1935Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de basis van een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Hierdoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In het schema hierna tref je de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoogrendementsketel.

Soort isolatieKostenGasbesparing (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3300 – €6000835 m3€551
Vloerisolatie€1900 – €3500245 m3€162
Spouwmuurisolatie€1350 – €2200725 m3€479
HR++ glas€2000 – €2750415 m3€274
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal binnenklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen plaatsen

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4800 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-halderberge-4731

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, zwembaden, warenhuizen, en publieke panden zoals een bibliotheek. Is het pand 100m2 of groter, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die werkzaam zijn in publieke ruimtes van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld naast de receptie. Lees ook meer over Energielabel berekenen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel zegt iets over het energieverbruik van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal zuinig) tot en met de rode labels F en G (minder energiezuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een officieel label moet je een deskundige energiedeskundige in Halderberge thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De deskundige komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze specialist berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt het document als PDF en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Halderberge).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een inspecteur kijkt naar het bouwjaar, het soort huis, de grootte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de toegepaste isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis daarvan kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is het tarief van een energielabel?
De tarieven van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 – €385,00. De definitieve prijs hangt af van het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Halderberge kun jij het beste doen door lokale energiebedrijven onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor check je Energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer de postcode (4731) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officieel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Halderberge opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie