Energielabel Tholen

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Tholen? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het label laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en biedt nuttige verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Tholen verplicht. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Je moet het aantonen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F en G (zeer onzuinig).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Tholen die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €120,00 & €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Tholen

Het energielabel vertelt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze expert zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand check je hoe jij een voordelig energielabel in Tholen moet aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (4691) om een erkend deskundige in Tholen te vergelijken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Maak een keuze voor een energie-specialist en plan een afspraak in. Het is handig als je de belangrijke details van de woning hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Tholen rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het vastgestelde label met een toelichting en concrete verbeterpunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €125,00 en €400,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Tholen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Steenbergen, Woensdrecht, Bergen op Zoom, Hulst en Terneuzen. De totale kosten komen tot stand door velerlei variabelen.

 1. Type en leeftijd huis (villa, hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement, tussenwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie woningM2 woonoppervlakteOnkosten
Appartementje75 m2€ 165,00
Tussenwoning105 m2€ 206,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 276,00
Vrijstaand180 m2€ 365,00
Geschatte kosten woninglabel Tholen.

Energieadviseurs in Tholen vergelijken

Wil jij snel dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Tholen. De officiële website om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register doorzoek je bekwame vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een overzicht met erkende specialisten waar je direct een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis updaten naar een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Daarmee zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over E energielabel.

Adviezen: Op de website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Tholen

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettig klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label B of A hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van verschillende subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Tholen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B2000 – 2004Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 2004Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1971 – 1980HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1969 – 1979Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1951 – 1966Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1927Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Hierdoor dalen de stookkosten in de winter en dat leidt tot een aangenaam en prettig klimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In ons overzicht hieronder doorzoek je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieKostenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3600 – €5700820 m3€607
Vloerisolatie€1700 – €3000430 m3€318
Spouwmuurisolatie€1150 – €2250710 m3€525
HR++ glas€1500 – €2500400 m3€296
Kosten en baten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal leefklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4100 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-tholen-4691

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, zwembaden, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een stadion. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? In dat geval moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Energieadviseur.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (heel zuinig) tot en met F of G (minder energiezuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Ontbreekt het label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Tholen langs laten komen. Op www.Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze expert komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Tholen).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een inspecteur controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort woning, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als soort glas, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis daarvan kan worden berekend hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van je energielabel liggen tussen de €125,00 & €370,00. De verwachte prijs heeft te maken met het type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Tholen kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verscheidene energieadviseur te contacteren die actief zijn binnen de provincie Zeeland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (4691) en het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Tholen opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie