Energielabel Poortvliet

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Poortvliet? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het document geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en biedt handige maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Poortvliet verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij actuele info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F & G (hoog energieverbruik).
 • De laatste jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Poortvliet die de woning inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €180,00 – €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Poortvliet

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur laten komen. Deze expert komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand lees je hoe je het voordelig energielabel in Poortvliet regelt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (4693) om een erkend deskundige in Poortvliet te vergelijken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Selecteer een energie-specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je alle benodigde informatie van je woning paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Poortvliet bepaalt het uiteindelijke label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het document incl. de geconstateerde punten en verbeterpunten van de woning. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €170,00 & €415,00. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Poortvliet. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Nieuw-Vossemeer, Sint Philipsland, Dinteloord, Lepelstraat en Halsteren. De tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende factoren.

 1. Het soort woning (appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningGrootteGeschatte kosten
Appartementje65 m2€ 178,00
Rijtjeshuis115 m2€ 210,00
Geschakelde woning150 m2€ 290,00
Villa200 m2€ 365,00
Kostenoverzicht woninglabel Poortvliet.

Bevoegde energieadviseurs in Poortvliet vergelijken

Vandaag nog zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Poortvliet. Het adres om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hierin vergelijk je officiële specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind jij in onze vergelijker een aantal uitgelichte adviseurs waar je simpel en snel een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning vergroenen tot een label A/B/C huis. Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Op het moment dat de isolatie goed is leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel B.

Tip: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Poortvliet

 • Een zuinige woning met een lage energierekening.
 • Extra comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van verschillende subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Poortvliet kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2009 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1999 – 2004Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1984 – 2002Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1974 – 1980Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1969 – 1978Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1946 – 1968HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1945Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte zomaar verdwijnt. Met isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en heb je een prettig woonklimaat. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin de woning is neergezet vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Onderstaand tref je de te verwachten besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzeInvesteringBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €53001095 m3€810
Vloerisolatie€1400 – €4000370 m3€274
Spouwmuurisolatie€1400 – €2350980 m3€725
HR++ glas€1650 – €2800445 m3€329,3
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis kost in de meeste huizen veel gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde energie kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4700 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-poortvliet-4693

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regel richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, showrooms, en openbare panden zoals stadions. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarbij moeten winkels en bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website lees je ook alles over Energielabel G.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) tot F of G (niet duurzaam).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Poortvliet bij je thuis laten komen. Door middel van QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een expert komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze persoon kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Tholen).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De vakman onderzoekt het bouwjaar, het soort huis, woonoppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, de toegepaste isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van het huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel komen uit tussen de €125,00 en €395,00. De definitieve prijs ligt aan de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Poortvliet is het voordeligst te realiseren door verscheidene adviesbedrijven te vergelijken die werken in de provincie Zeeland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken surf je naar het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (4693) plus het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Poortvliet opvragen.

Plaats een reactie