Energielabel Terneuzen

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Terneuzen? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Het document geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en geeft concrete suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Terneuzen verplicht. Op ons energielabel-platform communiceren wij aanvullende info over de aanvraag van een nieuw certificaat. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (erg zuinig) t/m F/G (slecht voor het milieu).
 • In het begin vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Terneuzen die de woning inspecteert en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost gemiddeld tussen de €195,00 en €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Terneuzen

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle woningbezitters kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Met ingang van 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur thuis laten komen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het volgende overzicht bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Terneuzen aanvraagt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (4535) om een erkend deskundige in Terneuzen op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Selecteer een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je alle benodigde informatie van het huis kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Terneuzen maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het document incl. de geconstateerde punten en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €175,00 – €425,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Terneuzen. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Sluis, Noord-Beveland, Goes, Borsele en Kapelle. De tarieven kunnen berekend worden d.m.v. de volgende aspecten.

 1. Type woning (hoekwoning, appartement, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningOppervlakteTarieven
Appartement65 m2€ 163,00
Rijtjeshuis110 m2€ 216,00
Geschakelde woning145 m2€ 277,00
Vrijstaand195 m2€ 375,00
Gemiddelde kosten woninglabel Terneuzen.

De beste energieadviseurs in Terneuzen vergelijken

Eenvoudig en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Terneuzen. De officiële website om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin tref je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder diverse (landelijke) experts waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbeteren tot een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Hierdoor kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar het opwekken van eigen energie. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel voor huizen.

Tip: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Terneuzen

 • Een zuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimaal leefklimaat: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt meerdere subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Terneuzen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2001 – 2007Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1984 – 2001HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1973 – 1984Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1968 – 1979Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1941Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Op die manier zullen de stookkosten verminderen en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de huidige staat van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Onderstaand vind je de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Soort isolatieOnkostenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3200 – €60001200 m3€828
Vloerisolatie€1600 – €4000405 m3€279
Spouwmuurisolatie€1500 – €2000970 m3€669
HR++ glas€1600 – €2700375 m3€259
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4900 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-terneuzen-4535

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, hotels, en openbare panden zoals bibliotheken. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorfunctie? Dan moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Energie-Index.

 • Bij officiële transactiemomenten van kantoorpanden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe groener het label. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (zeer zuinig) en gaat verder tot F / G (rood, hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Ontbreekt het label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Terneuzen uitnodigen. Via het platform Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een expert komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Terneuzen).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een expert controleert het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse kan worden berekend hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van een gebouw en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €100,00 en €390,00. De investering is afhankelijk van het woonoppervlakte, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Terneuzen kan je doen door velerlei leveranciers te benaderen die actief zijn binnen de provincie Zeeland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (4535) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Kijk uit: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Terneuzen opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie