Energielabel Sluiskil

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Sluiskil? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het keurmerk vertelt hoe zuinig jouw woning is en toont belangrijke verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Sluiskil verplicht. Op ons energielabel-platform communiceren wij praktische info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (zeer onzuinig).
 • Tot voor kort regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Sluiskil die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €120,00 & €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Sluiskil

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze adviseur moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hierna check je hoe jij een voordelig energielabel in Sluiskil regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (4541) om een erkend deskundige in Sluiskil op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante gegevens van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de kenmerken van je huis vast te stellen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Sluiskil kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het document inclusief een duidelijke onderbouwing en concrete energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je laten zien verkoop- of verhuur van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €165,00 en €375,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Sluiskil. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Spui, Eede, Sint Kruis, Waterlandkerkje en Aardenburg. De uiteindelijke kosten kunnen berekend worden d.m.v. velerlei factoren.

 1. De grootte van de woning (hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement, tussenwoning, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningWoonruimte (m2)Prijsindicatie
Klein appartement70 m2€ 177,00
Tussenwoning115 m2€ 216,00
Geschakeld huis155 m2€ 290,00
Vrijstaand190 m2€ 351,00
Gemiddelde kosten woninglabel Sluiskil.

Deskundige energieadviseurs in Sluiskil vergelijken

Zo snel mogelijk zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Sluiskil. De juiste plek om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van deskundige adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je direct een label kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Pas daarna ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel lening.

Let op: Op de website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Sluiskil

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Meer wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden gunstige subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Sluiskil is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2011 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2002 – 2004Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1987 – 2000Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1971 – 1985De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1965 – 1975Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1950 – 1965HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1929Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en realiseer je een gezonde leefomgeving. Waar je moet beginnen is afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder spot je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzeInvesteringBesparing gas (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €5300925 m3€675
Vloerisolatie€1600 – €3000400 m3€292
Spouwmuurisolatie€1300 – €2500810 m3€591
HR++ glas€2000 – €3000490 m3€357,7
Investering en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig wooncomfort, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning kost het meeste energie. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5200 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-sluiskil-4541

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteitsgebouwen, winkels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een bibliotheek. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? In dat geval moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over A energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfspand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (laag verbruik) en gaat verder tot F of G (erg onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verhuurt of verkoopt dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Ontbreekt het label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een officiële energiedeskundige in Sluiskil laten komen. Via het platform QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze inspecteur komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Terneuzen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De vakman bekijkt het bouwjaar van het gebouw, het soort woning, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Middels deze documentatie berekent hij of zij hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van een gebouw en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van een energielabel variëren tussen de €190,00 & €355,00. De investering is afhankelijk van het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Sluiskil kan je doen door vele adviseurs te gaan vergelijken die werkzaam zijn binnen de provincie Zeeland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je Energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (4541) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Sluiskil opvragen.

Plaats een reactie