Energielabel Sint Kruis

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Sint Kruis? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het label toont hoe energiezuinig jouw woning is en biedt handige verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Sint Kruis verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij actuele informatie over de aanvraag van een nieuw label. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • Tot eind 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Sint Kruis die jouw huis komt bekijken en het label registreert.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tussen de €185,00 – €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Sint Kruis

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-deskundige komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het volgende overzicht lees je hoe je het voordelig energielabel in Sint Kruis moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (4528) om een erkend deskundige in Sint Kruis te zoeken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Kies een energie-specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je de belangrijke gegevens van jouw huis paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Sint Kruis komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het certificaat met alle resultaten en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €160,00 & €445,00. In het schema hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Sint Kruis. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Waterlandkerkje, Aardenburg, Retranchement, Cadzand en Zuidzande. De tarieven worden berekend middels een aantal variabelen.

 1. Het soort huis (tussenwoning, appartement, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie woningM2 woonruimtePrijzen
Studio/Appartement50 m2€ 162,00
Rijtjeshuis105 m2€ 208,00
Hoekwoning165 m2€ 275,00
Villa200 m2€ 374,00
Geschatte kosten woninglabel Sint Kruis.

Gecertificeerde energieadviseurs in Sint Kruis vergelijken

Zo snel mogelijk een definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Sint Kruis. Het adres om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hier doorzoek je deskundige deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninglabel kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Gebruikt jouw huis veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna leg je de nadruk op de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Voordeligste energielabel.

Let op: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Sint Kruis

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: geen tocht meer bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt profiteren van forse subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Sint Kruis kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2000 – 2006Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1984 – 2003Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1971 – 1981Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1970 – 1977Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1951 – 1966Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1941Vooral dubbelglas en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een warme en zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Dankzij isolatie dalen de stookkosten in de winter en realiseer je meer wooncomfort. Waar je moet beginnen wordt bepaald door hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Onderstaand bekijk je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Manier van isolerenKostenBesparing gas (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3300 – €5600910 m3€637
Vloerisolatie€1400 – €3400385 m3€270
Spouwmuurisolatie€1350 – €2450795 m3€557
HR++ glas€1850 – €3000475 m3€332,5
Investering en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4800 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-sint-kruis-4528

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals stations. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? In dat geval moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Energielabel calculeren.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over het energieverbruik van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te hoger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (erg zuinig) en gaat door tot F / G (erg onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Sint Kruis thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. De deskundige zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze expert bepaalt het uiteindelijke label en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Sluis).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een expert bekijkt het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort woning, m2 woonruimte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de toegepaste isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van het huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Uiteindelijk wordt het labelletter geregistreerd.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €150,00 & €430,00. De totale kostprijs hangt af van de omvang van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Sint Kruis is over het algemeen gunstiger door verscheidene adviseurs te vergelijken die hun dienst aanbieden in de provincie Zeeland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (4528) en het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Sint Kruis opvragen.

Plaats een reactie