Energielabel Retranchement

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Retranchement? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit label laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en toont nuttige mogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Retranchement verplicht. Op Energielabelprijzen.nl ontdek je alle benodigde info over het regelen en aanvragen van een certificaat. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • In het begin kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Retranchement die de woning komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tussen de €130,00 & €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Retranchement

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een gecertificeerde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze specialist zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het gedeelte hieronder bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Retranchement kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (4525) om een erkend deskundige in Retranchement te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Contacteer een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je alle benodigde details van de woning kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Retranchement beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van het keurmerk incl. de geconstateerde punten en suggesties om de woning te verduurzamen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €180,00 – €405,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Retranchement. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Cadzand, Zuidzande, IJzendijke, Biervliet en Schoondijke. De uiteindelijke prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal factoren.

 1. Soort woning (hoekwoning, tussenwoning, villa, appartement, vrijstaand).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningM2 woonoppervlakteKosten
Klein appartement80 m2€ 168,00
Rijtjeshuis105 m2€ 223,00
2-onder-1-kap155 m2€ 282,00
Villa185 m2€ 371,00
Gemiddelde kosten woninglabel Retranchement.

Bevoegde energieadviseurs in Retranchement vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Retranchement. Het platform om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier vind je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je verrassend eenvoudig een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verduurzamen tot een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Zodoende zorg je ervoor dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In het vervolgtraject verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Energie-Index (Ei).

Noot: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Retranchement

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangename leefomgeving: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van allerlei subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Retranchement kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2009De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1986 – 2004HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1976 – 1981Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1968 – 1978Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1947 – 1965Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1932Vooral dubbelglas en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Daardoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en krijg je een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je moet beginnen hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder check je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Isolatie optiesTarievenBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€4000 – €5300895 m3€600
Vloerisolatie€1400 – €3600370 m3€248
Spouwmuurisolatie€1150 – €2050780 m3€523
HR++ glas€1600 – €2900460 m3€308,2
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Kies voor zonnepanelen

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4700 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-retranchement-4525

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportfaciliteiten, retailpanden, en openbare panden zoals een station. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In dat geval moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Erkend deskundige.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden van meer dan 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) en loopt op tot F / G (vervuilend).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Retranchement laten langskomen. Op de website QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een specialist zal thuis langskomen en loopt alle onderdelen van het huis na. De deskundige stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Sluis).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De adviseur kijkt naar het bouwjaar van de woning, woningtype, de grootte en ook naar specifieke zaken als soort glas, type isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van de woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €195,00 & €385,00. De definitieve prijs ligt aan het type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Retranchement kan jij doorgaans het meest voordelig doen door velerlei leveranciers onder elkaar te zetten die actief zijn in de provincie Zeeland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (4525) plus het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Retranchement opvragen.

Plaats een reactie