Energielabel Schoondijke

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Schoondijke? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en toont belangrijke suggesties om het nog zuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Schoondijke verplicht. Op dit informatieplatform vind je alle benodigde informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F of G (slecht voor het milieu).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Schoondijke die jouw woning opneemt en het label registreert.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €180,00 & €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Schoondijke

Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet nu een bekwame energieadviseur uitnodigen. Deze energie-deskundige komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je een voordelig energielabel in Schoondijke moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (4515) om een erkend deskundige in Schoondijke op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Maak een keuze voor een van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je de belangrijke details van de woning hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en inspecteert de gehele woning. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Schoondijke rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat inclusief een duidelijke onderbouwing en suggesties om de woning te verduurzamen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €105,00 & €440,00. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Schoondijke. Wil je een concrete prijs? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Hoofdplaat, Breskens, Nieuwvliet, Groede en Oostburg. De prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere zaken.

 1. Het type huis (twee-onder-een kap, hoekwoning, appartement, vrijstaand, villa).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie huisWoonoppervlakteKostprijs
Appartement50 m2€ 177,00
Rijtjeshuis130 m2€ 222,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 282,00
Vrijstaand180 m2€ 354,00
Prijzen woninglabel Schoondijke.

Bekwame energieadviseurs in Schoondijke vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? In dat geval ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Schoondijke. De juiste plek om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hierin tref je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je eenvoudig een certificaat kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis updaten naar een label-B huis. Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Zodra dit in orde is ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel geldigheid.

Let op: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Schoondijke

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een gezonde leefomgeving: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een label B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden gunstige subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Schoondijke kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2005Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2004Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1974 – 1984Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1968 – 1975Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1946 – 1968Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1932Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een energiezuinige woning. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in de woning verloren gaat. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van de woning geeft een aardige indicatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In onderstaand schema check je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesOnkostenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3900 – €5100870 m3€635
Vloerisolatie€1200 – €3100345 m3€252
Spouwmuurisolatie€1450 – €2400755 m3€551
HR++ glas€1900 – €2850435 m3€317,55
Onkosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond wooncomfort waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op het dak

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5200 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-schoondijke-4515

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, hotels, en publieke panden zoals verpleeghuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In dit scenario moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten winkels en bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energie-Index (Ei).

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke gebouwen moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie benodigd is, hoe groener het label. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) en kan oplopen tot label G (slecht voor het milieu).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur wil doen moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Schoondijke laten langskomen. Op www.Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze deskundige komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze persoon berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Sluis).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een deskundige checkt het bouwjaar, het soort woning, grootte van de woning en overige onderdelen als HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens berekent hij of zij wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van het huis en wat het aandeel van duurzame energie is. Op basis hiervan krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van een energielabel schommelen tussen de €155,00 & €385,00. De definitieve prijs heeft te maken met het woonoppervlakte, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Schoondijke is over het algemeen gunstiger door veel energiedeskundigen te vergelijken die hun dienst aanbieden in de provincie Zeeland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (4515) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Goed om te weten: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Schoondijke opvragen.

Plaats een reactie