Energielabel Breskens

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Breskens? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit label laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en toont nuttige verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Breskens verplicht. Op onze vergelijkingssite communiceren wij actuele info over het regelen en aanvragen van een label. Daarnaast kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F en G (heel onzuinig).
 • In het begin kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Breskens die bij je thuis komt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €165,00 en €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Breskens

Het energielabel geeft inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een erkend deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en berekent de energieprestatie van de woning. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Breskens moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (4510) om een erkend deskundige in Breskens te traceren.

 2. Voorbereiding

  Contacteer een energiedeskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk details van jouw huis paraat hebt. Met name bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Breskens kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van het document inclusief een duidelijke onderbouwing en een rapport met adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €170,00 en €440,00. In het schema hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Breskens. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Nieuwvliet, Groede, Oostburg, Geersdijk en Kamperland. De uiteindelijke tarieven wordt bepaald door een aantal factoren.

 1. Het type woning (hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningAantal m2Kostprijs
Appartement75 m2€ 166,00
Rijtjeswoning100 m2€ 209,00
Geschakeld huis145 m2€ 289,00
Villa195 m2€ 368,00
Kostenoverzicht woninglabel Breskens.

Bevoegde energieadviseurs in Breskens vergelijken

Vandaag nog het definitieve energielabel aanvragen? Hiervoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Breskens. De website om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je deskundige inspecteurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis optimaliseren naar een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Zo weet je zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energieleveranciers.

Noot: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Breskens

 • Een energiezuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezond klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan zeer aantrekkelijke subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Breskens kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B1999 – 2009Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1988 – 2001Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1972 – 1980Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1966 – 1977Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1946 – 1968Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1927Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woning isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een duurzame woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Met isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een prettig wooncomfort. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In onderstaand schema spot je de te verwachten besparing in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

IsolatiePrijsBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3000 – €5900860 m3€611
Vloerisolatie€1500 – €3900335 m3€238
Spouwmuurisolatie€1350 – €2350745 m3€529
HR++ glas€1600 – €2500425 m3€301,75
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen vraagt veel energie (en geld). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-breskens-4510

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor kantoren is verplicht in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regel richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, hotels, en openbare gebouwen zoals een stadion. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Ook moeten bedrijven en organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Boete energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel zegt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder energie benodigd is, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (groen label) tot de slechtste label F/G (ontzettend onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Ontbreekt het label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Breskens laten langskomen. Door middel van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een deskundige komt langs en neemt de woning op. De deskundige maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Sluis).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De expert controleert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type gebouw, de grootte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de toegepaste isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van het huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €180,00 en €385,00. De prijsindicatie ligt aan type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Breskens is het voordeligst te realiseren door meerdere aanbieders te contacteren die hun dienst aanbieden rondom de provincie Zeeland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (4510) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Breskens opvragen.

Plaats een reactie