Energielabel Groede

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Groede? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het informatielabel indiceert hoe energiezuinig een woning is en biedt nuttige verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Groede verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij uitgebreide informatie over het regelen en aanvragen van een keurmerk. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Tot 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Groede die jouw woning opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €155,00 & €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Groede

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze energie-adviseur moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het stappenplan hieronder check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Groede aanvraagt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (4503) om een erkend deskundige in Groede op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Contacteer een deskundige en plan een afspraak in. Zorg dat je zoveel mogelijk details van de woning hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Groede rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van de energie index met daarin uitleg en opties om de woning zuiniger te maken. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Check alle energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €195,00 & €445,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Groede. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Oostburg, Geersdijk, Kamperland, Wissenkerke en Colijnsplaat. De kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. velerlei variabelen.

 1. Het soort woning (vrijstaand, appartement, villa, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisGrootteKostprijs
Studio/Appartement75 m2€ 169,00
Tussenwoning125 m2€ 225,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 289,00
Villa185 m2€ 370,00
Kostenoverzicht woninglabel Groede.

Officiële energieadviseurs in Groede vergelijken

Snel en simpel dit definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Groede. Het platform om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier vergelijk je bevoegde adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je zonder gedoe een woninglabel kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een label A/B/C woning. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Op het moment dat de isolatie goed is leg je de nadruk op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel voor bedrijven.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Groede

 • Een milieuvriendelijke woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettig klimaat in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een energielabel A of B woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van meerdere subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Groede kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B2001 – 2008Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1987 – 2000Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1974 – 1985Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1967 – 1977Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1951 – 1969Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1930Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle specialisten en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Op die manier dalen de stookkosten in de winter en krijg je een comfortabel wooncomfort. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de huidige mate van isolatie. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. In de tabel hieronder bekijk je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

IsolatieInvesteringBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3100 – €5300850 m3€587
Vloerisolatie€1100 – €3900325 m3€224
Spouwmuurisolatie€1200 – €2050735 m3€507
HR++ glas€1600 – €2700415 m3€286,35
Tarieven en besparingen bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Indien de isolatie in huis voldoende is, is het aan te raden dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Investeer in zonnepanelen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €4800 en verdien je terug in gemiddeld 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-groede-4503

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, warenhuizen, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een station. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Je kunt hier ook meer lezen over Voorlopig energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfsruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te groener je woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (duurzaam) en gaat verder tot G (ontzettend onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Groede thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op de website QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze deskundige zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze specialist beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Sluis).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De expert inspecteert het bouwjaar van het huis, het soort gebouw, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, het soort isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). D.m.v. van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het object en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €135,00 – €420,00. De verwachte prijs hangt af van het type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Groede kun jij het beste doen door vele energie-inspecteurs te gaan vergelijken die actief zijn rondom de provincie Zeeland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer de postcode (4503) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Groede opvragen.

Plaats een reactie