Energielabel Colijnsplaat

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Colijnsplaat? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit keurmerk geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en biedt praktische maatregelen om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Colijnsplaat verplicht. Op deze pagina vind je actuele informatie over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • In het begin kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Colijnsplaat die jouw woning opneemt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €110,00 & €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Colijnsplaat

Het energielabel geeft inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningbezitters ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een vakbekwame energieadviseur thuis laten komen. Deze expert huur je als het ware in en inspecteert de gehele woning. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna bekijk je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Colijnsplaat kunt aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (4486) om een erkend deskundige in Colijnsplaat op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een energie-expert en maak een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent de energieprestatie van de woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Colijnsplaat beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van de energie index met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €165,00 & €395,00. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Colijnsplaat. Meteen aan de slag? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Kats, Kortgene, Kloetinge, Wilhelminadorp en Kattendijke. De definitieve prijzen komen tot stand door een aantal aspecten.

 1. Het type huis (vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement, tussenwoning, villa).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie woningOppervlakteTariefschatting
Appartement70 m2€ 160,00
Rijtjeswoning100 m2€ 222,00
Geschakeld huis155 m2€ 284,00
Vrijstaand190 m2€ 357,00
Geschatte kosten woninglabel Colijnsplaat.

De beste energieadviseurs in Colijnsplaat vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Colijnsplaat. Het adres om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hierin vind je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je zonder gedoe een woninglabel kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verduurzamen tot een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Zo zorg je ervoor dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de stappen daarna verleggen we de focus op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel D.

Belangrijk: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Colijnsplaat

 • Een duurzame woning en besparen op de energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een huis met het milieulabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De regering biedt aantrekkelijke subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Colijnsplaat kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1999 – 2007Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1984 – 2002Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1974 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1966 – 1974Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1948 – 1968Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1934Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een energiezuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook een gezond leefklimaat. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In onderstaand schema vind je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Type isolatiePrijzenGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €5800825 m3€528
Vloerisolatie€1400 – €3800300 m3€192
Spouwmuurisolatie€1100 – €2350710 m3€454
HR++ glas€1700 – €2650390 m3€249,6
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Op het moment dat jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is beschikbaar vanaf €5500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-colijnsplaat-4486

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, cafés, en publiek toegankelijke panden zoals een station. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? Dan moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel voor bedrijven.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) en gaat verder tot label G (zeer hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Colijnsplaat uitnodigen. Via het platform QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een inspecteur komt bij je thuis en loopt alle onderdelen van het huis na. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Noord-Beveland).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De specialist kijkt naar het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort gebouw, oppervlakte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, type isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van het appartement en wat het aandeel van duurzame energie is. Tenslotte wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De kosten van een energielabel variëren tussen de €180,00 – €380,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Colijnsplaat kan je goedkoper doen door meerdere energie-inspecteurs te benaderen die hun dienst aanbieden rondom de provincie Zeeland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor ga je naar energielabel.nl van de overheid. Kies het type woning en vul jouw postcode (4486) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Colijnsplaat opvragen.

Plaats een reactie