Energielabel Noord-Beveland

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Noord-Beveland? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit informatielabel vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft concrete verbeterpunten om het te verduurzamen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Noord-Beveland verplicht. Op dit informatieplatform lees je nuttige informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F en G (hoog verbruik).
 • Tot voor kort regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Noord-Beveland die jouw hele huis bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €105,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Noord-Beveland

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een gecertificeerde energieadviseur laten komen. Deze energie-vakman huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In onderstaand gedeelte leggen wij uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Noord-Beveland aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (4491) om een erkend deskundige in Noord-Beveland op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Neem contact op met specialist en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle relevante details van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Noord-Beveland rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie krijg jij per mail een PDF van het document met daarin uitleg en verbetermogelijkheden. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel komen uit tussen de €170,00 en €355,00. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Noord-Beveland. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Goes, Borsele, Kapelle, Reimerswaal en Vlissingen. De uiteindelijke kosten wordt bepaald door verschillende factoren.

 1. Het soort huis (tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisOppervlakteTariefschatting
Appartementje55 m2€ 166,00
Rijtjeshuis125 m2€ 213,00
Hoekwoning150 m2€ 285,00
Vrijstaand175 m2€ 368,00
Gemiddelde kosten woninglabel Noord-Beveland.

Officiële energieadviseurs in Noord-Beveland vergelijken

Zo snel mogelijk zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Noord-Beveland. De website om deze vakmannen te treffen is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In deze database vergelijk je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninglabel kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verduurzamen tot een “groen” label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Hierdoor realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel calculeren.

Adviezen: Op de website www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Noord-Beveland

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een gezond klimaat in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van veel subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Noord-Beveland kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2012 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B2002 – 2007Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 2000Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1974 – 1983Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1965 – 1979Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1934Een moderne HR-ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle specialisten en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Op die manier gaan de stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een optimale leefomgeving. Waar je het beste kunt beginnen is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In onderstaand schema check je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatiePrijzenGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€4000 – €51001190 m3€797
Vloerisolatie€1500 – €3300395 m3€265
Spouwmuurisolatie€1400 – €2450960 m3€643
HR++ glas€1900 – €2750365 m3€245
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Voordelen zonnepanelen

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-noord-beveland-4491

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, scholen, hotels, en openbare panden zoals een bibliotheek. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Boete zonder energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat doet een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat verder tot F en G (niet milieuvriendelijk).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Noord-Beveland uitnodigen. Op de website QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De specialist komt langs en inspecteert de gehele woning. Deze specialist bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Noord-Beveland).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De vakman analyseert het bouwjaar, het soort woning, de grootte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €155,00 & €370,00. De uiteindelijke prijs ligt aan type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Noord-Beveland is over het algemeen gunstiger door meerdere adviseurs naast elkaar te zetten die diensten leveren in de provincie Zeeland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (4491) plus het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Noord-Beveland opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie