Energielabel Kapelle

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Kapelle? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het certificaat geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en geeft belangrijke maatregelen om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Kapelle verplicht. Op ons energielabel-platform tref je praktische info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F of G (relatief hoog gebruik).
 • Tot voor kort kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Kapelle die jouw huis komt bekijken en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €195,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Kapelle

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een bevoegde energieadviseur uitnodigen. Deze energie-vakman huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het gedeelte hieronder bekijk je hoe je het voordelig energielabel in Kapelle kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (4421) om een erkend deskundige in Kapelle op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een deskundige en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je de belangrijke gegevens van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de kenmerken van je huis vast te stellen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Kapelle rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het informatielabel met een uitgebreide samenvatting en verbetermogelijkheden. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €175,00 en €375,00. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Kapelle. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Reimerswaal, Vlissingen, Veere, Middelburg en Schouwen-Duiveland. De tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene onderdelen.

 1. Categorie huis (hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningWoonoppervlakteTariefschatting
Studio/Appartement75 m2€ 181,00
Tussenwoning100 m2€ 224,00
Geschakeld huis145 m2€ 283,00
Losse woning195 m2€ 370,00
Gemiddelde kosten woninglabel Kapelle.

Officiële energieadviseurs in Kapelle vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Kapelle. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register vind je bevoegde adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning updaten naar een label A/B/C woning. In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Erkend deskundige.

Belangrijk: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Kapelle

 • Een milieuvriendelijke woning en een structureel lage energierekening.
 • Een gezonde leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label B of A beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt gebruik maken van meerdere subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Kapelle kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2011 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1998 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1984 – 2002Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1971 – 1984Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1966 – 1978Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1950 – 1970HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1940Vooral dubbelglas en isolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een woning met een laag verbruik. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een gezond wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de huidige isolatietoepassingen in huis. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema krijg je inzicht in de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

IsolatieOnkostenGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3700 – €56001175 m3€752
Vloerisolatie€1700 – €3300380 m3€243
Spouwmuurisolatie€1050 – €2500945 m3€605
HR++ glas€2000 – €3000350 m3€224
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Winddrukgeregelde roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen plaatsen

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4100 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-kapelle-4421

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regel richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, pensions, en openbare gebouwen zoals gemeentehuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In dat geval moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel geldigheidsduur.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index start bij energielabel A & B (groen label) en loopt op tot F of G (ontzettend onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Ontbreekt het label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Kapelle laten langskomen. Middels QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De inspecteur zal thuis langskomen en loopt alle onderdelen van het huis na. De deskundige stelt het label vast en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Kapelle).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een inspecteur inspecteert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse berekent de deskundige wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van de woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €150,00 – €365,00. De totale kostprijs is afhankelijk van de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Kapelle is over het algemeen gunstiger door velerlei energiebedrijven te vergelijken die werken in en rondom de provincie Zeeland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (4421) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Kapelle opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie