Energielabel Schouwen-Duiveland

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Schouwen-Duiveland? Sinds een aantal jaren heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit certificaat laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en toont belangrijke maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Schouwen-Duiveland verplicht. Op onze energielabel-vergelijker ontdek je aanvullende info over het aanvragen van jouw label. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • Tot voor kort kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Schouwen-Duiveland die jouw huis helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €140,00 – €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Schouwen-Duiveland

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huizen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze vakman zal thuis langskomen en neemt de woning op. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het gedeelte hieronder leggen wij uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Schouwen-Duiveland moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (4316) om een erkend deskundige in Schouwen-Duiveland te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Tik op een energiedeskundige en maak een afspraak. Het is handig als je alle actuele informatie van jouw huis paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Schouwen-Duiveland kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het document incl. de geconstateerde punten en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €110,00 – €395,00. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Schouwen-Duiveland. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Altena, Gorinchem, West Betuwe, Vijfheerenlanden en Buren. De uiteindelijke kosten worden berekend middels verscheidene onderdelen.

 1. Het type huis (vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie woningM2 woonruimteKosten
Appartement75 m2€ 171,00
Rijtjeswoning100 m2€ 224,00
Hoekwoning150 m2€ 288,00
Villa200 m2€ 375,00
Gemiddelde kosten woninglabel Schouwen-Duiveland.

Gecertificeerde energieadviseurs in Schouwen-Duiveland vergelijken

Binnenkort je definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Schouwen-Duiveland. De website om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin tref je bevoegde deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omtoveren naareen woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Zo kan je garanderen dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In het vervolgtraject ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Energie-Index (Ei).

Belangrijk: Via het platform Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Schouwen-Duiveland

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangenaam binnenklimaat: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een energielabel A of B woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden allerlei subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Schouwen-Duiveland kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2006Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1984 – 2002Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1971 – 1980Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1965 – 1974Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1940Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat warme lucht verloren gaat. Met isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je meer wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien of en waar een woning warmte verliest. In onderstaand schema doorzoek je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

Type isolatiePrijsBesparing gas (m3)Kostenbesparing
Dakisolatie€3800 – €55001150 m3€805
Vloerisolatie€1900 – €3000355 m3€249
Spouwmuurisolatie€1000 – €2450920 m3€644
HR++ glas€1550 – €2900325 m3€228
Investering en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Wanneer het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost gemiddeld €5100 en heb je terugverdiend binnen 8 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-schouwen-duiveland-4316

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, pensions, en publieke gebouwen zoals gemeentehuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorfunctie? In dat kader moeten deze panden per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Ook moeten bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Lees ook meer over Energielabel vakantiehuis.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te groener je woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) en kan oplopen tot label G (niet milieuvriendelijk).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Schouwen-Duiveland thuis laten langskomen voor een onderzoek. Via het platform QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De adviseur bezoekt jou op locatie en zal het huis volledig inspecteren. Deze persoon maakt de berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Schouwen-Duiveland).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De inspecteur onderzoekt de leeftijd van de woning, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, de toegepaste isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan wordt gecalculeerd hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Hierna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen tussen de €200,00 – €375,00. De definitieve prijs wordt bepaald door de grootte van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Schouwen-Duiveland is het voordeligst te realiseren door lokale aanbieders te benaderen die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Zeeland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (4316) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Schouwen-Duiveland opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie