Energielabel Oosterland

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Oosterland? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het label vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en toont concrete opties om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Oosterland verplicht. Op dit informatieplatform lees je uitgebreide info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Oosterland die de hele woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €175,00 & €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oosterland

Het energielabel geeft inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningeigenaar verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, moet je het definitieve energielabel regelen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet daarom een erkend deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze energie-deskundige bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het volgende overzicht bekijk je hoe je het voordelig energielabel in Oosterland aanvraagt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (4307) om een erkend deskundige in Oosterland te zoeken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Contacteer een specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante informatie van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Oosterland berekent het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het document inclusief een duidelijke onderbouwing en opties om de woning zuiniger te maken. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen tussen de €110,00 & €430,00. In het schema hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Oosterland. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Ouwerkerk, Zierikzee, Uitwijk, Waardhuizen en Almkerk. De geschatte prijzen kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene factoren.

 1. Het woningtype (villa, twee-onder-een kap, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningtypeOppervlakteOnkosten
Studio/Appartement75 m2€ 171,00
Rijtjeswoning120 m2€ 208,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 281,00
Villa185 m2€ 364,00
Prijzen woninglabel Oosterland.

Toonaangevende energieadviseurs in Oosterland vergelijken

Vandaag nog een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Oosterland. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In deze database tref je erkend deskundige specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je gemakkelijk een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omtoveren naareen woning met label B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel berekenen.

Let op: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Oosterland

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Een aangenaam wooncomfort: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van zeer aantrekkelijke subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Oosterland is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2006Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1987 – 2000Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1971 – 1980Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1969 – 1976Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1951 – 1965Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1943Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Woningisolatie

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Hiermee gaan je stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een aangename leefomgeving. Waar je het beste kunt beginnen is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder vind je de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

IsolatiePrijzenGasbesparing (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3600 – €5700920 m3€626
Vloerisolatie€1400 – €3400390 m3€265
Spouwmuurisolatie€1500 – €2200970 m3€660
HR++ glas€1500 – €2950510 m3€346,8
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettige leefomgeving, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Op het moment dat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je helemaal zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-oosterland-4307

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen, restaurants, en publiek toegankelijke panden zoals ziekenhuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten winkels en bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel C.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare gebouwen van 250m2 of groter moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) en gaat door tot label G (relatief hoog gebruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Ontbreekt het label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Oosterland bij je thuis laten komen. Op de website Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze specialist komt bij je thuis en neemt de woning op. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Schouwen-Duiveland).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een expert checkt het bouwjaar van de woning, het soort gebouw, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als wat voor glas er in de ramen zit, type isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van een gebouw en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen vaak tussen de €145,00 – €400,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oosterland kan je doen door verscheidene energie-inspecteurs te gaan vergelijken die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Zeeland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (4307) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Oosterland opvragen.

Plaats een reactie