Energielabel Uitwijk

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Uitwijk? Vanaf 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft gerichte opties om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Uitwijk verplicht. Op onze energielabel-vergelijker communiceren wij actuele informatie over het aanvragen van jouw label. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het aantonen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F en G (zeer onzuinig).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Uitwijk die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €175,00 en €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Uitwijk

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur laten langskomen. Deze energie-adviseur moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het volgende overzicht leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Uitwijk aanvraagt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (4288) om een erkend deskundige in Uitwijk op te sporen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Maak een keuze voor een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je alle essentiële details van de woning hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Uitwijk kiest het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel met alle resultaten en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij de verkoop van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €155,00 – €390,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Uitwijk. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Waardhuizen, Almkerk, Woudrichem, Rijswijk en Giessen. De uiteindelijke prijzen komen tot stand door verscheidene factoren.

 1. Type en leeftijd woning (appartement, vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, villa).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisAantal m2Prijsindicatie
Appartement80 m2€ 166,00
Tussenwoning130 m2€ 212,00
Geschakeld huis155 m2€ 273,00
Villa200 m2€ 351,00
Geschatte kosten woninglabel Uitwijk.

Officiële energieadviseurs in Uitwijk vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Uitwijk. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je bevoegde specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een label kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een woning met label B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee weet je zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Energieadviseur.

Adviezen: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Uitwijk

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een prettig binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt profiteren van interessante subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Uitwijk is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1997 – 2004Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1983 – 2004Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1972 – 1981Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1970 – 1979HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1945Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een warme en zuinige woning. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Dankzij isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een optimaal leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder check je de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

IsolatieTarievenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3400 – €5200905 m3€588
Vloerisolatie€1700 – €3100375 m3€244
Spouwmuurisolatie€1050 – €2250955 m3€621
HR++ glas€1950 – €2600495 m3€321,75
Investering en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vraagt veel energie (en geld). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-uitwijk-4288

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportfaciliteiten, hotels, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten winkels en bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel voor woningen.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke panden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel zegt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat verder tot label G (rood, hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Uitwijk thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze inspecteur zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Altena).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een adviseur onderzoekt het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort huis, woonoppervlakte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, de mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Middels deze documentatie berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van het object en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van het energielabel komen uit tussen de €145,00 – €385,00. De totale kostprijs hangt af van het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Uitwijk kun jij het beste doen door vele energiebedrijven te contacteren die opereren rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien check je energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (4288) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief huislabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Uitwijk opvragen.

Plaats een reactie