Energielabel Giessen

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Giessen? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit certificaat geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en biedt gerichte verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Giessen verplicht. Op Energielabelprijzen.nl tref je alle benodigde info over het aanvragen van jouw certificaat. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F en G (erg onzuinig).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Giessen die het huis inspecteert en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €135,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Giessen

Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een deskundige energieadviseur laten komen. Deze vakman huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het gedeelte hieronder leggen wij uit hoe je het voordelig energielabel in Giessen kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (4283) om een erkend deskundige in Giessen op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Klik door naar een energie-expert en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele informatie van de woning kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en berekent de energieprestatie van de woning. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Giessen komt met een eindoordeel en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €125,00 – €350,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Giessen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Andel, Hank, Dussen, Babyloniënbroek en Meeuwen. De uiteindelijke tarieven worden berekend middels velerlei aspecten.

 1. Het soort woning (appartement, villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningWoonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement80 m2€ 161,00
Rijtjeswoning100 m2€ 200,00
Geschakeld huis140 m2€ 281,00
Villa200 m2€ 364,00
Gemiddelde kosten woninglabel Giessen.

Gecertificeerde energieadviseurs in Giessen vergelijken

Deze week het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren contacteer je een erkend deskundige energielabel Giessen. Het adres om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek tref je deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je direct een milieulabel kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning updaten naar een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Zo zorg je ervoor dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas daarna ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Energie-Index.

Tip: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Giessen

 • Een energiezuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettig leefklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er gelden gunstige subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Giessen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1997 – 2004Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1986 – 2004Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1974 – 1982Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1969 – 1974Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1942Vloer, dak en muren isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een label A of B woning. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je een aangenaam en prettig klimaat. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd is vaak een goede indicator hiervoor. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar isolatie zinvol is. In onderstaand schema doorzoek je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie keuzeOnkostenBesparing gas (m3)Besparing
Dakisolatie€3700 – €5500880 m3€625
Vloerisolatie€1800 – €3500350 m3€249
Spouwmuurisolatie€1450 – €2200930 m3€660
HR++ glas€1800 – €2550470 m3€333,7
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vergt veel energie, met name gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €5500 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-giessen-4283

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteitsgebouwen, winkelcentra, en publieke panden zoals een stadion. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In die situaties moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Energieadviseur.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfspand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (zeer zuinig) en loopt op tot de rode labels F en G (erg onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Giessen thuis laten komen. Via het platform Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze inspecteur komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De deskundige komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Altena).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een specialist onderzoekt het bouwjaar van het gebouw, het soort woning, grootte van de woning en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de toegepaste isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De tarieven van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €200,00 – €395,00. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Giessen is het voordeligst te realiseren door lokale energieadviseur te benaderen die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken kan je het beste gaan naar de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer de postcode (4283) plus het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Kijk uit: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Giessen opvragen.

Plaats een reactie