Energielabel Meeuwen

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Meeuwen? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit keurmerk laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en geeft handige mogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Meeuwen verplicht. Op dit informatieplatform lees je actuele info over het aanvragen van jouw certificaat. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het aantonen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (slecht voor het milieu).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Meeuwen die jouw woning opneemt en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €180,00 en €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Meeuwen

Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds 2021 is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze specialist bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Meeuwen kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (4268) om een erkend deskundige in Meeuwen te vergelijken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een van de aangesloten adviseurs en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk informatie van de woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en neemt de woning op. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Meeuwen berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het certificaat met alle kenmerken en adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €195,00 & €365,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Meeuwen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Drongelen, Eethen, Genderen, Veen en Wijk en Aalburg. De totale tarieven hangen af van meerdere factoren.

 1. Categorie huis (villa, tussenwoning, hoekwoning, appartement, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisM2 woonruimteTariefschatting
Appartementje70 m2€ 185,00
Rijtjeswoning115 m2€ 207,00
Geschakelde woning160 m2€ 288,00
Losse woning190 m2€ 370,00
Gemiddelde kosten woninglabel Meeuwen.

Gecertificeerde energieadviseurs in Meeuwen vergelijken

Goedkoop en snel dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Meeuwen. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van erkend deskundige vakmannen (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning vergroenen tot een label A/B/C woning. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In het vervolgtraject ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel geldigheidsduur.

Let op: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Meeuwen

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Verbetert het comfort in huis: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een label B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt verschillende subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Meeuwen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1999 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1983 – 1999Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1972 – 1980Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1970 – 1977Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1951 – 1967Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1926Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle specialisten en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een warme en zuinige woning. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Hieronder bieden wij de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Type isolatiePrijzenBesparing (gas)Kostenbesparing
Dakisolatie€3300 – €5800855 m3€564
Vloerisolatie€2000 – €3000325 m3€215
Spouwmuurisolatie€1500 – €2200905 m3€597
HR++ glas€1750 – €2800445 m3€293,7
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, moet je zeker stellen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning kost het meeste energie. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-meeuwen-4268

Energielabel voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De noodzaak is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sporthallen, hotels, en publieke gebouwen zoals gemeentehuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorfunctie? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energie-Index.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A & B (zeer zuinig) en loopt op tot de rode labels F en G (niet duurzaam).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Meeuwen bij je thuis laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een specialist moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze specialist komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Altena).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een expert analyseert het bouwjaar van de woning, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals wat voor glas er in de ramen zit, het soort isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van een energielabel liggen vaak tussen de €105,00 – €375,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Meeuwen kan je goedkoper doen door lokale aanbieders te vergelijken die diensten leveren binnen de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (4268) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Meeuwen opvragen.

Plaats een reactie