Energielabel Drongelen

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Drongelen? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit keurmerk laat zien hoe zuinig jouw woning is en geeft nuttige maatregelen om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Drongelen verplicht. Op ons energielabel-platform vind je praktische info over het checken en aanvragen van het label. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F & G (minder energiezuinig).
 • Voorheen vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Drongelen die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €195,00 en €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Drongelen

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Als je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur uitnodigen. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het volgende overzicht bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Drongelen kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (4267) om een erkend deskundige in Drongelen op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Informeer bij een van de aangesloten adviseurs en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je alle essentiële details van de woning kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Drongelen komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het label met daarin uitleg en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €140,00 & €370,00. In het onderstaand overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Drongelen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Check ook adviseurs in Eethen, Genderen, Veen, Wijk en Aalburg en Nieuwendijk. De offerte kosten hangen af van verschillende variabelen.

 1. Het woningtype (tussenwoning, appartement, vrijstaand, twee-onder-een kap, villa).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en andere technische informatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningM2 woonruimteTarieven
Appartement55 m2€ 183,00
Rijtjeshuis130 m2€ 219,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 292,00
Villa180 m2€ 357,00
Geschatte kosten woninglabel Drongelen.

De beste energieadviseurs in Drongelen vergelijken

Vandaag nog zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Drongelen. Het platform om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een afspraak kunt maken tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis updaten naar een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Pas daarna ga je aan de slag met eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Verplichting energielabel.

Tips: Via het platform Verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Drongelen

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel wooncomfort: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van gunstige subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Drongelen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2013 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2009Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1988 – 2003driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1971 – 1980Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1968 – 1977Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1951 – 1967Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1934Vooral dubbelglas en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Hierdoor gaan de stookkosten direct omlaag en krijg je een gezond wooncomfort. Waar je het beste kunt beginnen is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Hieronder check je de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenPrijsBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €5000850 m3€553
Vloerisolatie€1600 – €3100320 m3€208
Spouwmuurisolatie€1450 – €2050900 m3€585
HR++ glas€1500 – €2500440 m3€286
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond wooncomfort, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen op het dak

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-drongelen-4267

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sporthallen, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Is het pand 100m2 of groter, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimtes? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten winkels en bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Vereenvoudigd energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg zuinig) tot F / G (heel onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Drongelen uitnodigen. Door gebruik te maken van Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze deskundige komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Deze specialist stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Altena).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een inspecteur controleert het bouwjaar, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van de woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van een energielabel komen uit tussen de €165,00 en €390,00. De definitieve prijs wordt bepaald door type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Drongelen doe je door verscheidene energiedeskundigen onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (4267) en het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Drongelen opvragen.

Plaats een reactie