Energielabel Rijswijk

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Rijswijk? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Dit certificaat vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en geeft nuttige verbetermogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Rijswijk verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij aanvullende informatie over het aanvragen van een nieuw label. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en lees je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het aantonen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (groen label) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Rijswijk die de hele woning bekijkt en het label registreert.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €180,00 & €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Rijswijk

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle huizen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze energie-vakman zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het volgende overzicht bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Rijswijk moet aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (4284) om een erkend deskundige in Rijswijk op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Contacteer een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je de belangrijke informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs om de inspectie van de woning te doen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Rijswijk berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van de energie index met een uitgebreide samenvatting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €175,00 & €370,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Rijswijk. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Giessen, Andel, Hank, Dussen en Babyloniënbroek. De totale kosten hangen af van velerlei onderdelen.

 1. Type en leeftijd huis (appartement, hoekwoning, tussenwoning, villa, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
HuisM2 woonruimteTariefschatting
Appartementje60 m2€ 160,00
Rijtjeswoning115 m2€ 208,00
2-onder-1-kap140 m2€ 288,00
Vrijstaand180 m2€ 373,00
Actuele kosten woninglabel Rijswijk.

Deskundige energieadviseurs in Rijswijk vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Rijswijk. Het adres om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In het register vergelijk je officiële specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je zonder gedoe een label kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een woning met label B. De basis is altijd een goede isolatie. Hierdoor kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Bouwkundig rapport.

Advies: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Rijswijk

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond binnenklimaat: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er bestaan veel subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Rijswijk is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1998 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1983 – 2001Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1975 – 1982Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1965 – 1977Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1933HR-ketel en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk experts en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een woning met een laag verbruik. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Met isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en profiteer je van een aangenaam en prettig klimaat. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de tabel hieronder check je de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzePrijzenGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3600 – €5200885 m3€637
Vloerisolatie€1200 – €3700355 m3€256
Spouwmuurisolatie€1100 – €2250935 m3€673
HR++ glas€1950 – €2500475 m3€342
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen op het dak

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4200 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-rijswijk-4284

Energielabel voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, zwembaden, cafés, en publieke gebouwen zoals stadions. Betreft het een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarbij moeten bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook informatie over Energielabel hypotheek.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor schuren en garages gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (erg zuinig) en loopt op tot label G (hoog energieverbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen label bekend, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Rijswijk bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via het platform QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze expert komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De deskundige komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Altena).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De deskundige controleert de leeftijd van de woning, woningtype, m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. D.m.v. van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van jouw woning en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €175,00 – €360,00. De uiteindelijke prijs ligt aan het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Rijswijk kan je doen door velerlei energiebedrijven naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Noord-Brabant.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (4284) en huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Goed om te weten: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Rijswijk opvragen.

Plaats een reactie