Bouwkundige keuring

Direct energielabel aanvragen

Eigenlijk zou iedere woningkoper dit moeten doen: samen met een echte bouwkundige door de woning lopen en per ruimte het huis leren kennen. Voor minder dan de kosten van een autokeuring weet u precies wat u koopt en krijgt u tussendoor bruikbare/leuke adviezen. De bouwkundig adviseur die uw aankoop op deze manier begeleidt heeft veel kennis van zaken en adviseert op een onafhankelijke manier. U voldoet tevens aan uw wettelijke onderzoeksplicht.

Bouwkundig rapport

Voor deze handige meeloopkeuring, zonder rapport, betaalt u rond de €150 tot €200. Voorwaarde voor dit tarief is dat de betaling vaak vooraf wordt gedaan aan de bouwkundig specialist. Na afloop van de aankoopkeuring bespreekt u de bevindingen met de inspecteur nog even buiten de woning. In elk geval zonder de verkopende makelaar erbij. Zo heeft u een goed beeld van het object en weet u precies wat u koopt. Het is ook mogelijk om een meer uitgebreidere analyse te krijgen inclusief een bouwkundig rapport.

Wettelijke onderzoeksplicht

Het is algemeen bekend dat een verkoper een informatieplicht heeft. Hij is verplicht vragen naar waarheid te beantwoorden en hij dient u op de hoogte te stellen van bouwkundige gebreken. Ook indien de verkoper niet op de hoogte was van deze gebreken, maar wel op de hoogte had behoren te zijn kunt u hem met succes aanspreken op “verborgen gebreken” en schadevergoeding eisen. De rechter zal in zo’n geval echter ook vragen naar de moeite die u zelf gedaan hebt om gebreken te ontdekken. Het gaat dan om de zogenoemde “onderzoeksplicht”. Als u zelf geen enkele moeite hebt gedaan om de woning in bouwkundig opzicht te (laten) bekijken zal de rechter geen schadevergoeding toekennen. Door het inschakelen van een pure deskundige voldoet u aan uw wettelijke onderzoeksplicht.

Kiezen voor een aankoopmakelaar

Een goede aankoopmakelaar kost geen geld, maar levert juist geld op. De erkend deskundige verzorgt de bouwkundige inspectie, een gespecialiseerde aankoopmakelaar zorgt voor de laagste prijs en veiligheid. U betaalt een marktconform prestatietarief. Ze vragen voor de meest complete aankoopmakelaardij van Nederland doorgaans een no-cure, no-pay prestatietarief dat helemaal afhankelijk is van het succes van de onderhandelingen. Van iedere €1000 die de onderhandelaar van de prijs weet af te dingen, ontvangen ze een klein percentage. De rest is dus uw eigen winst. Behalve de best mogelijke professionele onderhandelingen mag u verwachten: een bouwkundige keuring, een gratis taxatierapport dat bij alle banken geaccepteerd wordt, een energielabel voor de woning en juridische begeleiding indien nodig.

Een bouwkundig adviesbureau inhuren

Een bouwkundig teken- en adviesbureau is actief over de gehele breedte van het ontwerp- en adviestraject, dit betreft o.a. het leveren van bouwkundig advies, keuringen en het verzorgen van ontwerp- en tekenwerk in alle fasen voor diverse opdrachtgevers. Deze bureau’s hebben vaak ruime ervaring bij aannemers en adviesbureaus. Hierdoor zijn ze in staat om de taal van de klant én de aannemer te spreken en daarmee het beste resultaat behalen voor de opdrachtgever. Persoonlijke benadering is verder een kernwoord van bij veel van hen belangrijk is, dit wordt gerealiseerd door doorgaans kleinschalig te werken en op een open wijze te communiceren met iedere betrokkene in het proces. Ze zijn onafhankelijk van leveranciers en aannemers en kunnen daarmee altijd de juiste afweging voor de opdrachtgevers adviseren.

Plaats een reactie