Energielabel Noordwelle

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Noordwelle? Sinds een aantal jaren heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont nuttige mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Noordwelle verplicht. Op onze vergelijkingssite tref je uitgebreide informatie over het regelen en aanvragen van een label. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F of G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Noordwelle die jouw huis opneemt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €165,00 & €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Noordwelle

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur thuis laten langskomen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Noordwelle regelt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl tref je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (4326) om een erkend deskundige in Noordwelle op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Neem contact op met energie-specialist en plan een afspraak in. Zorg dat je alle actuele gegevens van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Noordwelle rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label met daarin uitleg en adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €180,00 – €430,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Noordwelle. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Renesse, Ellemeet, Scharendijke, Kerkwerve en Brouwershaven. De definitieve prijzen kunnen berekend worden d.m.v. meerdere variabelen.

 1. Het type woning (tussenwoning, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Type woningWoonoppervlaktePrijzen
Appartementje70 m2€ 173,00
Rijtjeswoning105 m2€ 217,00
Geschakeld huis140 m2€ 276,00
Vrijstaand185 m2€ 373,00
Gemiddelde kosten woninglabel Noordwelle.

De beste energieadviseurs in Noordwelle vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Noordwelle. Het portaal om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hier vind je officiële specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je gemakkelijk een label kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbouwen naar een label A/B/C huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energie besparen.

Tip: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Noordwelle

 • Een duurzame woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangenaam binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er gelden meerdere subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Noordwelle kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2001 – 2004Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1986 – 2003Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1975 – 1982Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1969 – 1974Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1927Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle aanbieders en regel het binnen 1 week

Woning isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en krijg je een gezond leefklimaat. Waar je moet starten ligt aan de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In ons overzicht hieronder vind je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie optiesOnkostenGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3200 – €5900980 m3€676
Vloerisolatie€1800 – €3200250 m3€173
Spouwmuurisolatie€1150 – €2050745 m3€514
HR++ glas€1550 – €2750355 m3€244,95
Onkosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Winddrukgeregelde roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Investeer in zonnepanelen

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4100 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-noordwelle-4326

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, hotels, en openbare panden zoals stadions. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dat kader moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over EPC (energieprestatiecertificaat).

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke panden van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe gunstiger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (laag verbruik) en loopt op tot F of G (hoog energieverbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Ontbreekt het label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Noordwelle laten langskomen. Via het platform QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een vakman bezoekt jou op locatie en inspecteert de gehele woning. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Schouwen-Duiveland).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De deskundige checkt het bouwjaar van het gebouw, het type huis, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van het object en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van een energielabel komen uit tussen de €160,00 & €365,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Noordwelle doe je door verscheidene leveranciers te vergelijken die hun dienst aanbieden rondom de provincie Zeeland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Kies het type woning en voer de postcode (4326) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Noordwelle opvragen.

Plaats een reactie