Energielabel Brouwershaven

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Brouwershaven? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het informatielabel indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft handige verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Brouwershaven verplicht. Op deze pagina vind je praktische informatie over hoe je het certificaat aanvraagt. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en vind je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F of G (niet duurzaam).
 • Tot eind 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Brouwershaven die de hele woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €125,00 en €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Brouwershaven

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huizen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een officiële energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze deskundige komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Brouwershaven kunt regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Neem als basis je postcode (4318) om een erkend deskundige in Brouwershaven te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik op een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele gegevens van de woning hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en inspecteert de gehele woning. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Brouwershaven rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het keurmerk inclusief alle kenmerken en concrete energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Alles weten over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Gemiddelde kosten energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €155,00 & €405,00. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Brouwershaven. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Nieuwerkerk, Noordgouwe, Zonnemaire, Dreischor en Bruinisse. De geschatte kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende zaken.

 1. Type en leeftijd woning (villa, twee-onder-een kap, appartement, tussenwoning, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningtypeWoonruimte (m2)Onkosten
Klein appartement55 m2€ 175,00
Tussenwoning120 m2€ 203,00
Geschakeld huis145 m2€ 277,00
Losse woning190 m2€ 363,00
Actuele kosten woninglabel Brouwershaven.

Officiële energieadviseurs in Brouwershaven vergelijken

Snel en simpel dit definitief energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Brouwershaven. Het adres om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een “groen” label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Zo kan je garanderen dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel E.

Advies: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Brouwershaven

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimaal wooncomfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De overheid verstrekt veel subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Brouwershaven kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2012 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1999 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1984 – 2003Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1973 – 1982Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1967 – 1975Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1931Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen 1 week

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een “groene” woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Hiermee bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een prettig wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. Hieronder bekijk je de doorsnee besparing in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie keuzePrijzenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3700 – €5100955 m3€611
Vloerisolatie€1700 – €3100425 m3€272
Spouwmuurisolatie€1050 – €2500720 m3€461
HR++ glas€1650 – €2550330 m3€211,2
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Zodra een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet de focus liggen op het feit dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4600 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-brouwershaven-4318

Energielabel voor bedrijfspanden

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, restaurants, en publieke gebouwen zoals stations. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? In dat kader moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energie besparen.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te groener je woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en gaat door tot F / G (minder energiezuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Beschik je niet over een label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Brouwershaven bij je thuis laten komen. Op de website QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De expert moet fysiek bij je thuis komen en zal het huis volledig inspecteren. Deze expert kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Schouwen-Duiveland).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een inspecteur houdt rekening met het bouwjaar van het huis, woningtype, woonoppervlakte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van jouw huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €105,00 & €425,00. De investering wordt bepaald door het woonoppervlakte, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Brouwershaven is over het algemeen gunstiger door lokale energieadviseur te vergelijken die diensten leveren in de provincie Zeeland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (4318) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Brouwershaven opvragen.

Plaats een reactie