Energielabel Middelburg

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Middelburg? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het document vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en toont gerichte suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Middelburg verplicht. Op onze vergelijkingssite ontdek je actuele info over het checken en aanvragen van het label. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • Tot eind 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Middelburg die jouw huis komt bekijken en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €105,00 – €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Middelburg

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een bevoegde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-vakman komt langs en doorloopt een lange lijst met punten. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het volgende overzicht lees je hoe jij het voordelig energielabel in Middelburg aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl tref je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (4334) om een erkend deskundige in Middelburg op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Neem contact op met van de aangesloten adviseurs en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke informatie van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Middelburg beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Online label inzien

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van de energie index inclusief alle kenmerken en adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De onkosten voor een definitief energielabel komen uit tussen de €170,00 & €375,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Middelburg. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Schouwen-Duiveland, Altena, Gorinchem, West Betuwe en Vijfheerenlanden. De uiteindelijke kosten wordt bepaald door velerlei variabelen.

 1. Categorie woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, villa).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Soort woningGrootteTariefschatting
Appartementje70 m2€ 166,00
Rijtjeswoning100 m2€ 217,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 294,00
Villa185 m2€ 363,00
Gemiddelde kosten woninglabel Middelburg.

Bevoegde energieadviseurs in Middelburg vergelijken

Deze week zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Middelburg. Het adres om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In deze database vind je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning renoveren naar een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Hierdoor zorg je ervoor dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In het vervolgtraject leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Bouwkundige keuring.

Adviezen: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Middelburg

 • Een zuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettig klimaat in huis: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De regering biedt allerlei subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Middelburg is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1997 – 2009Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1984 – 2001Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1972 – 1984Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1969 – 1975Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1950 – 1968Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1935Isolatie van vloer, dak en muren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een “groene” woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte naar buiten ontsnapt. Hiermee worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het jaar waarin het huis is gebouwd is vaak een goede indicator hiervoor. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In ons overzicht hieronder check je de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Manier van isolerenPrijzenBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3900 – €59001155 m3€820
Vloerisolatie€1500 – €3100360 m3€256
Spouwmuurisolatie€1450 – €2300925 m3€657
HR++ glas€2000 – €2950330 m3€234
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vraagt veel energie (en geld). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen plaatsen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4700 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-middelburg-4334

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, universiteiten, cafés, en openbare gebouwen zoals stadions. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dat geval moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Energielabel voor bedrijfspand.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel vertelt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel is. De energie-index start bij energielabel A & B (zuinig) tot F en G (rood, hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Ontbreekt het label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Middelburg laten langskomen. Op www.Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze adviseur komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De adviseur maakt de berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Middelburg).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een deskundige bekijkt de bouwperiode, het soort woning, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals type glas, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse kan worden berekend hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen vaak tussen de €110,00 en €400,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Middelburg kan jij doorgaans het meest voordelig doen door veel leveranciers te benaderen die werkzaam zijn binnen de provincie Zeeland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (4334) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Middelburg opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie