Energielabel Nieuw- en Sint Joosland

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nieuw- en Sint Joosland? Per 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het label geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en toont praktische verbetermogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Nieuw- en Sint Joosland verplicht. Op deze website ontdek je actuele informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het aantonen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (groen label) t/m F of G (vervuilend).
 • Tot voor kort kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Nieuw- en Sint Joosland die jouw huis helemaal doorneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €130,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nieuw- en Sint Joosland

Een energielabel biedt duidelijkheid over het energieverbruik van een woning. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een bevoegde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-adviseur zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het gedeelte hieronder bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Nieuw- en Sint Joosland kunt regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (4341) om een erkend deskundige in Nieuw- en Sint Joosland te contacteren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een energiedeskundige en plan een afspraak in. Zorg dat je zoveel mogelijk details van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Nieuw- en Sint Joosland rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het informatielabel met daarin uitleg en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €110,00 & €355,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Nieuw- en Sint Joosland. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Of bekijk adviseurs in Burgh-Haamstede, Noordwelle, Renesse, Ellemeet en Scharendijke. De uiteindelijke prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal aspecten.

 1. Het soort huis (appartement, twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning, villa).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie woningGrootteTarieven
Appartementje80 m2€ 174,00
Tussenwoning125 m2€ 221,00
2-onder-1-kap155 m2€ 294,00
Losse woning195 m2€ 372,00
Gemiddelde kosten woninglabel Nieuw- en Sint Joosland.

Bekwame energieadviseurs in Nieuw- en Sint Joosland vergelijken

Binnenkort zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Nieuw- en Sint Joosland. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je bevoegde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je direct een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omturnen tot een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Hierdoor zorg je ervoor dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas daarna verleggen we de focus op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel verplicht.

Belangrijk: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Nieuw- en Sint Joosland

 • Een milieuvriendelijke woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Meer wooncomfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van interessante subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Nieuw- en Sint Joosland kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1983 – 2004Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1973 – 1985Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1968 – 1975Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1951 – 1965HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1941Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig en comfortabel huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat gewonnen warmte zomaar verdwijnt. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In het schema hierna vind je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

IsolatiePrijsBesparing gas (m3)Kostenbesparing
Dakisolatie€3500 – €5300990 m3€703
Vloerisolatie€2000 – €3800260 m3€185
Spouwmuurisolatie€1200 – €2300755 m3€536
HR++ glas€1800 – €2850365 m3€259,15
Investering en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatief voor CV-ketel

Een huis verwarmen kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen installeren

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5400 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-nieuw--en-sint-joosland-4341

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, hotels, en openbare gebouwen zoals een stadion. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? In dat kader moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website lees je ook alles over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorgebouw is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A/B (zuinig) tot en met F of G (zeer onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen label bekend, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Nieuw- en Sint Joosland laten langskomen. Op de website Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een deskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt de huidige staat van de woning. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Middelburg).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een specialist kijkt naar het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort gebouw, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals type glas, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze complete analyse kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor het verwarmen en koelen van jouw huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van het energielabel liggen vaak tussen de €125,00 – €405,00. De verwachte prijs wordt bepaald door het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nieuw- en Sint Joosland kun jij het beste doen door lokale energiedeskundigen te contacteren die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Zeeland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken check je de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer de postcode (4341) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Waarschuwing: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Nieuw- en Sint Joosland opvragen.

Plaats een reactie