Energielabel Arnemuiden

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Arnemuiden? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit document toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft nuttige verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Arnemuiden verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl vind je aanvullende informatie over het aanvragen van jouw certificaat. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F en G (erg onzuinig).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Arnemuiden die het huis inspecteert en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €190,00 en €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Arnemuiden

Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet verplicht een deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen en berekent de energieprestatie van de woning. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Arnemuiden moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (4341) om een erkend deskundige in Arnemuiden op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een deskundige en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde gegevens van het huis kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Arnemuiden komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met alle resultaten en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €185,00 en €360,00. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Arnemuiden. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Nieuw- en Sint Joosland, Burgh-Haamstede, Noordwelle, Renesse en Ellemeet. De definitieve prijzen worden berekend middels de volgende zaken.

 1. Type en leeftijd woning (twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeM2 woonruimteKosten
Appartement70 m2€ 170,00
Rijtjeshuis125 m2€ 217,00
Hoekwoning150 m2€ 283,00
Villa185 m2€ 358,00
Gemiddelde kosten woninglabel Arnemuiden.

Toonaangevende energieadviseurs in Arnemuiden vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Arnemuiden. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Daar kom je in contact met erkend deskundige specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning updaten naar een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Zodoende is het zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. In het vervolgtraject kijk je pas naar eigen energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energielabel geldigheid.

Advies: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Arnemuiden

 • Een zuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een aangenaam klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van diverse subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Arnemuiden is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2001 – 2006Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1983 – 2002HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1974 – 1981Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1967 – 1979Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1946 – 1969Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1933Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een duurzame woning. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte naar buiten ontsnapt. Op die manier gaan de stookkosten direct omlaag en krijg je een prettig leefklimaat. Waar je moet beginnen hangt af van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar isolatie zinvol is. In onderstaand schema bekijk je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Soort isolatiePrijzenGasbesparingBesparing
Dakisolatie€3400 – €5100995 m3€716
Vloerisolatie€1200 – €3700265 m3€191
Spouwmuurisolatie€1300 – €2350760 m3€547
HR++ glas€1850 – €2550370 m3€266,4
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €4000 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-arnemuiden-4341

Energielabels voor bedrijfspanden

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regel richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, universiteitsgebouwen, retailpanden, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stations. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over Energie-Index (Ei).

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder energie benodigd is, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal zuinig) en gaat door tot F of G (niet duurzaam).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Arnemuiden vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een vakman zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hij of zij kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Middelburg).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De vakman onderzoekt het bouwjaar van de woning, het type gebouw, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van het huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Tenslotte zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €145,00 en €450,00. De definitieve prijs wordt bepaald door de omvang van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Arnemuiden kan jij doorgaans het meest voordelig doen door diverse adviesbedrijven te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Zeeland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken check je www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (4341) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Arnemuiden opvragen.

Plaats een reactie