Energielabel Wemeldinge

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wemeldinge? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en toont handige maatregelen om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Wemeldinge verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je actuele info over het aanvragen van jouw label. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • In het begin kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Wemeldinge die de hele woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost gemiddeld tussen de €130,00 – €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wemeldinge

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huizen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een deskundige energieadviseur laten komen. Deze specialist komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Onderstaand check je hoe jij een voordelig energielabel in Wemeldinge kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (4424) om een erkend deskundige in Wemeldinge te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Neem contact op met energie-specialist en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële gegevens van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Wemeldinge rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het informatielabel inclusief een duidelijke onderbouwing en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel liggen tussen de €185,00 en €410,00. In het onderstaand overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Wemeldinge. Direct een aanvraag doen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Schore, Hansweert, Kruiningen, Oostdijk en Waarde. De totale tarieven komen tot stand door de volgende factoren.

 1. Categorie huis (twee-onder-een kap, villa, appartement, hoekwoning, vrijstaand).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisGrootteKostprijs
Appartementje55 m2€ 180,00
Tussenwoning130 m2€ 224,00
Hoekwoning145 m2€ 292,00
Vrijstaand185 m2€ 352,00
Prijzen woninglabel Wemeldinge.

De beste energieadviseurs in Wemeldinge vergelijken

Goedkoop en snel je definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Wemeldinge. De website om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register kom je in contact met bekwame deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je direct een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning optimaliseren naar een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel vakantiehuis.

Let op: Op de website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Wemeldinge

 • Een energiezuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimaal binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van forse subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Wemeldinge is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2000 – 2004Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1987 – 2001Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1971 – 1981Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1965 – 1977Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1935Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een duurzame woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat warme lucht je huis weer verlaat. Hierdoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je een gezond leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Hieronder spot je de gemiddelde besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzePrijsBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3000 – €54001110 m3€810
Vloerisolatie€1800 – €3900380 m3€277
Spouwmuurisolatie€1050 – €2050875 m3€639
HR++ glas€1750 – €2550485 m3€354,05
Kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-wemeldinge-4424

Energielabels voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, universiteitsgebouwen, horeca, en openbare panden zoals een bibliotheek. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? In dit scenario moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel geldigheidsduur.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor schuren en garages is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index start bij energielabel A of B (maximaal zuinig) en loopt op tot G (hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning gaat verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Doe je dit niet, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Wemeldinge laten langskomen. Op de website Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze specialist komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Deze persoon stelt het label vast het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Kapelle).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De expert inspecteert het bouwjaar, het type huis, het aantal m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van de woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €175,00 & €360,00. De totale kostprijs wordt bepaald door het type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wemeldinge kan je goedkoper doen door velerlei adviseurs te benaderen die actief zijn rondom de provincie Zeeland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Hiervoor bezoek je het platform energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (4424) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Wemeldinge opvragen.

Plaats een reactie