Energielabel Veere

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Veere? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit milieulabel toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft nuttige maatregelen om het te verduurzamen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Veere verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je actuele informatie over het aanvragen van jouw label. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (laag verbruik) t/m F & G (hoog energieverbruik).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Veere die de woning komt bekijken en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €130,00 – €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Veere

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. In 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hierna bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Veere aanvraagt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (4351) om een erkend deskundige in Veere op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een energiedeskundige en probeer een afspraak in te plannen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele informatie van de woning hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Veere bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie krijg je een digitaal document (PDF) van het document met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vind de beste energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €105,00 en €405,00. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Veere. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena, Gorinchem en West Betuwe. De totale kosten komen tot stand door de volgende factoren.

 1. Het soort woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, appartement, vrijstaand, villa).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningM2 woonruimteKostprijs
Appartementje55 m2€ 164,00
Tussenwoning125 m2€ 222,00
Hoekwoning140 m2€ 279,00
Losse woning190 m2€ 374,00
Prijzen woninglabel Veere.

Energieadviseurs in Veere vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Veere. De officiële website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Daar doorzoek je officiële vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een woning met label B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Online energielabel aanvragen.

Advies: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Veere

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettig klimaat in huis: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van verscheidene subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Veere kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2006Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1983 – 2003Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1971 – 1983Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1967 – 1979Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1941Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je een aangenaam en prettig klimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In onderstaand schema bekijk je de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hr ketel.

IsolatiePrijzenBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3700 – €60001160 m3€835
Vloerisolatie€1200 – €3400365 m3€263
Spouwmuurisolatie€1450 – €2400930 m3€670
HR++ glas€2000 – €2500335 m3€241
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het belangrijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4900 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-veere-4351

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportgebouwen, pensions, en openbare panden zoals bibliotheken. Betreft het een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? Op dat moment moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website lees je ook alles over Besparen op energie.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor loodsen en productiehallen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te hoger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (zuinig) en gaat door tot F en G (niet milieuvriendelijk).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Veere laten langskomen. Door gebruik te maken van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een vakman komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze persoon bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Veere).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een vakman bekijkt de leeftijd van de woning, het type huis, woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). D.m.v. van deze gegevens wordt vastgesteld wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van een gebouw en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Uiteindelijk wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van het energielabel schommelen tussen de €115,00 – €430,00. De prijsindicatie is afhankelijk van de omvang van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Veere kan je goedkoper doen door verscheidene energiebedrijven te gaan vergelijken die opereren binnen de provincie Zeeland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken check je Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (4351) en huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Veere opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie